Thursday, April 30, 2015

Torsdag

Har haft en härlig förmiddag i Sölvesborg, är alltid glad när jag åker dit! Har varit och klippt mig och fått träffa Astrid, dvärgschnauzern som är snart fyra månader gammal, fick massor av blöta pussar av henne! Sen var jag och fikade på Ritz såklart, köpte ett linne på fina Smaralda, köpte lax i Valje på vägen hem. Ikväll ska jag och E titta på en brasa i Bäckaskog om det inte börjar regna, det har inte gjort det hittills idag men det blåser som bara den.

Wednesday, April 29, 2015

Mina barn

Jag är så himla stolt över mina barn. Först och främst för att dom är empatiska, godhjärtade människor men även över vart livet tagit dom. Eller rättare sagt, deras ambitioner för att nå någonstans i livet. Och det har verkligen inte varit gratis, dom sliter båda hårt för att vara där dom är. Bilderna får symbolisera platserna där dom är just nu. J är i Tokyo för att han har ett helt gäng kompisar hemifrån som är där just nu, det är ledighet i Japan och då har dom passat på att stråla samman. Det är så underbart roligt att se bilder på fb som läggs upp av hans kompisar och en av dom skriver en blogg också om deras besök. Det är självfallet stor glädje för J att få dit sina kompisar som är lika Japanfrälsta som han är, det är faktiskt andra gången dom är där och hälsar på. J har jobbat drygt ett år nu på ett japanskt företag i Kyoto som ende västerlänning på deras huvudkontor. Han lever sitt drömliv varje dag. Lilla S är i Stockholm, hon är klar med sin juristutbildning om ett antal veckor, tar sin examen i juni. Sista terminen gör hon en praktik på 10 veckor på en stor tingsrätt och lever också sitt drömliv, får praktisera sina kunskaper samt bo i den staden hon vill och där flest jobb finns för jurister. Det som egentligen gör mig mest förundrad är båda barnens klara och starka målsättning, S har sedan hon var typ 12 år velat utbilda sig inom detta. J provade på ett par utbildningar och hoppade av innan han gick in stenhårt för sin dröm. Och jag är så glad och tacksam att båda verkligen gick in för att förverkliga sina drömmar.

Lund

Gick jättebra att jobba i Lund igår, sålde som bara den. Det är så roligt för det är ett annat klientel av kunder jämfört med Hässleholm och mycket mer fina dyra väskor. Hade en kund innan stängning som köpte väska och plånbok för över två tusen i present till sin dotter.
Innan jag började jobba åt jag en glass på Glasskulturen, supergod glass men det var lite kyligt i vinden att sitta ute och äta. Hemresan med tåg var hur vacker som helst, det är så underbart i naturen med all skir grönska och massor av vitsippor, det var ljust också hela vägen hem, vacker solnedgång när jag närmade mig Kristianstad. Man vill liksom bara stanna tiden och toknjuta av naturen nu.

Tuesday, April 28, 2015

En fika i solen

Något jag längtar efter nu är att få sitta ute på ett café, fika gott och bara sätta näsan mot solen, helst i en större stad. Rosendahls trädgårdar hade varit toppen, som på bilden. Där är underbart härligt, stora fina odlingar med blommor och växthus med odlingar och underbar fika. Det ligger på Djurgården i Stockholm så det är inget man bara sådär ger sig av till och tar en fika. Jag ska till Sölvesborg på torsdag och klippa mig, då kanske, om det är fint väder, jag kan ta en fika utomhus på Ritz, det får jag nöja mig med så länge.

Monday, April 27, 2015

Måndag

Det blev fint väder i eftermiddag, har varit lite kallt men nu tittar solen fram och det är blå himmel, härligt. Har jobbat hemma i stan idag, imorgon blir det ett pass i Lund på förmiddagen och på eftermiddagen jobb i butiken i Lund. Sen har jag ledigt i tre dagar innan jag jobbar helg. Skönt med lite sammanhängande ledighet.

Sunday, April 26, 2015

Söndag

Det är så underbart i naturen nu med all skir grönska, tyvärr har inte vädret idag varit det bästa, det regnar lite emellanåt. Det är ju faktiskt maj månad i veckan, inte klokt vad tiden går fort. Jag var en sväng vid graven och vattnade lite, hade jag egentligen inte behövt eftersom det började regna, men det är något speciellt med att åka dit. Jag har tänkt så mycket på min mamma senaste tiden.
Jag har hunnit med att deklarera idag, skönt att ha det gjort. Imorgon jobb här i stan i butiken. Ringde min moster som blev glad och pratade på som bara den, hon är lite trött efter sina behandlingar men skrattar och är så full av liv när vi pratas vid.

Godaste pizzorna

Igår var jag en sväng på stan på förmiddagen, det var jättemycket folk så hoppas försäljningen gick bra i butiken. På kvällen kom E till mig, vi beställde goda pizzor från italienaren och satt och pratade. Det är härligt med lediga helger, eftersom jag jobbar varannan helg så tar jag liksom mer vara på den helgen jag inte gör det.

Saturday, April 25, 2015

Att ha ett djur

Läste en sån fin text om djur som man förlorat och hur man önskar det är. Tänker på min Svea och Svala, Svea som vi fick ha i sex år och blev min allra bästa vän och lilla busiga underbara Svala som bara blev fyra år:

"På den här sidan himlen finns en plats som kallas Regnbågsbron.

När ett djur som varit särskilt betydelsefullt för någon dör,
så kommer det till Regnbågsbron.
Där finns ängar och kullar föra alla våra speciella vänner
så att de kan springa och leka tillsammans.

Där finns tillräckligt med mat, vatten och solsken,
och våra vänner har det varmt och skönt.
Alla djur som har varit sjuka och gamla
blir återställda till hälsa och vigör;
de som varit skadade eller handikappade blir friska och starka igen,
precis som vi minns dem i våra drömmar från gångna tider.

Djuren är glada och nöjda , utom för en liten sak;
de saknar alla någon väldigt speciell dom varit tvungna att lämna kvar.
Alla springer och leker tillsammans,
men en dag kommer någon av dem att stanna upp och titta i fjärran.

Dess klara ögon är intensiva; kroppen börjar skälva.
Han springer plötsligt ifrån gruppen, flyger över det gröna gräset,
hans ben bär honom fortare och fortare,
Han har sett dig, och du och din speciella vän möts till slut
i en lycklig återförening för att aldrig skiljas igen.

Lyckliga kyssar regnar över ditt ansikte,
dina händer smeker på nytt det älskade huvudet,
och du ser ännu en gång in i de tillgivna ögonen på ditt djur
som så länge varit frånvarande från ditt liv
men aldrig från ditt hjärta.

Sen går ni över Regnbågsbron tillsammans…"


Friday, April 24, 2015

Nyfriserad Zelda

Gick upp tidigt idag min lediga fredag, Zelda skulle nämligen få ny frisyr. Slogs av hur välmatchat mitt hem är när jag tagit denna bilden, både soffan, mattan och Zelda har samma färg!!
Blev tillfrågad om jobb i butiken i Lund på tisdag, blir så glad när dom hör av sig eftersom jag vet att dom har mer extrapersonal än mig, jag behöver verkligen extrapengar. Det kolliderar visserligen med årsmötet med bostadsrättsförening men för mig måste jobb gå före. Jag vet inte om dom blir sura, men jag har aviserat att jag kan vara suppleant istället för sekreterare för då är det inte så farligt om jag inte kan vara med på alla möten. Men det verkade inte ordföranden vara intresserad av.
Nu ska jag städa av lite och stryka kläder. Härliga lediga fredag.

Thursday, April 23, 2015

Att jobba i butik

Det kan vara ganska slitsamt att jobba i butik, man blir liksom aldrig färdig. Speciellt om man jobbar ensam, man kan ha massor av varor som måste packas upp, man ska hela tiden ha fokus på kunderna, fixa till så att det ser snyggt och prydligt ut. Serva vid provrummen, hela tiden fokusera på sälja sälja sälja. Göra rätt i kassan, svara på massa frågor med mera. Så faktiskt kan det räcka med att jobba halva dagar, man blir trött i både huvud och kropp. Nu är ju mycket nytt för oss alla, vi håller fortfarande på att försöka få rätt rutiner. Men det är skönt att vi alla upplever det likadant och L, chefen, är så himla lätt att ha att göra med, vi är verkligen ett team där allas åsikter väger lika tungt. Nu ska jag vara ledig i tre dagar, ska bli skönt. Förra gången jag hade ledig helg så var jag sjuk men denna gången ska jag försöka koppla av.

Torsdag

Jag tycker det är skönt att jobba mindre och livskvaliteten höjs för mig när jag dessutom kan gå till jobbet MEN när det är dags för lön inser jag att det är tufft att leva så här. Man kan inte jobba så här lite och leva ungefär som vanligt, den ekvationen går inte ihop. Det är ett dilemma. Ändå är jag ingen som lever stort. Det är hyra och lån på lägenheten som är de stora utgifterna, sen har jag det normala, el, mobil internet och så vidare. Slås igen av tanken om jag ska sälja min bil. Imorgon ska jag få Zeldas päls fixad hos veterinären, katterna är en stor utgift med försäkringar, veterinärbesök osv, men dom ger ju så himla mycket, skulle aldrig kunna välja bort dom. Nej jag behöver nog jobba mer, kan inte ha det så här i fortsättningen.

Wednesday, April 22, 2015

Onsdag

Underbart väder idag också och blomningen är verkligen i full gång ute, härligt. I morse hade vi personalmöte i två timmar innan butiken öppnade, jag börjar jobba igen klockan 14 idag och stänger ikväll, skönt att ha nära hem och hinna med lite här hemma.

Tuesday, April 21, 2015

Tisdag

Köpte en kofta idag. Man vill ju ha kläder på sig som kommer från butiken man jobbar i, det är inget krav utan det är väl mer att man känner att man behöver vara fin och ha något nytt. Gillade färgen på denna jättemycket.

Underbart vårväder

Roligt att sälja väskor igår i Lund och så himla fint väder. Åt en mjukglass i solen innan jag började jobba. Butiken ligger precis jämte Herkules vid Stortorget och det är så mysigt att se alla glada människor sitta på deras uteservering och njuta av vårsolen. Det är en underbar årstid. Det hände ett rån i en guldsmedsaffär inte så långt ifrån där jag jobbar, det är ju mindre mysigt.
Idag lika fint väder och idag jobbar jag på hemmaplan,

Monday, April 20, 2015

Sicilien

Har precis kollat på ett av min favoritprogram, Mästarnas mästare. Jag hann inte se det igår så jag har kollat på svtplay. Jag gillar att se gamla idrottare och deras gemenskap och så tävlingarna såklart, i år är dom på Sicilien. Jag har varit där för en massa år sen, det är en väldigt vacker ö och som alltid i Italien, jättegod mat. Undrar hur det känns att alltid bo på ett så vackert ställe, om man uppskattar skönheten lika mycket som vi som kommer dit som turister. Visst är det vackert i Sverige också, men Italien är något alldeles extra.

Sunday, April 19, 2015

Söndag

Jobbat idag, varannan vecka byter vi massor i skyltfönstret och hänger om jättemycket i butiken, så det är mest det jag gjort idag. Sen ikväll har A varit här och berättat om något man kan ha som extrajobb, men det var inget för mig. Kul ändå att träffa henne. Fick förfrågan om att jobba i butiken i Lund imorgon så det ska jag göra, roligt. Kul att hålla det vid liv och det är roligt att få jobba i Lund också. Får nästan nypa mig i armen över hur bra jag har fått det.

Saturday, April 18, 2015

Lördag

Roligt att jobba idag, bra med kunder hela tiden. Efter jag jobbat klart gick jag och E och åt sushi, gott och trevligt. Vi gick hem till mig en stund efteråt. Ikväll är jag trött. Jobb imorgon också.

Friday, April 17, 2015

Promenad på stan

Trots att jag numera jobbar i min egen hemstad är det inte så ofta jag går i den, i morse bestämde jag mig för att ändra på det, gick till Espresso House och åt lite frukost, gick lite i gallerian och tittade på de andra butikerna, har inte hunnit det så mycket. Sen gick jag lite på resten av stan, det var soligt och fint ett tag i alla fall, sen började det regna lite. Men det stormar inte lika mycket som igår. Ska städa av lite hemma nu, gå och slänga tidningar ska jag också göra. Njuta av min lediga dag, imorgon och söndag är det jobb igen.

Thursday, April 16, 2015

Åh min rygg

Satte rosa rosor vid graven. Åh jag hatar det här blåsiga hemska vädret, kan det inte bara bli vår med ljumma vindar. Har så himla ont i min rygg med, behöver nog göra något åt det. Jag gick till en slags massör för några år sen som sa första gången han träffade mig att mitt bäcken hade roterat och att mina ben därför var olika långa, han vred till allt så det blev bra igen. Men hans massage gjorde så grymt ont så jag är inte sugen på att gå dit igen, kanske ska försöka få tag i någon kiropraktiker här i stan istället. För tänk om det bara är någon vridning av mina ben som behövs för att mitt ryggonda ska gå över.

Torsdag

Idag skulle min pappa ha fyllt 90 år om han levt. Jag ska åka och sätta en bukett rosor vid graven. Har min helg idag och imorgon, är alltså ledig, sen jobbar jag både lördag och söndag, öppnar och stänger butiken båda dagarna. Det går väl bra att vara ledig i veckan och jobba helg, det är så varannan vecka. Jag gillar ju att ha det så här, lite olika tider och dagar, att jobba åtta till fem måndag till fredag tycker jag är så extremt tråkigt. Det blir ingen helg i Jönköping i vår, vi fick inte riktigt ihop det, kanske blir i sommar istället. Jag vet inte så mycket om sommaren, jag har ju inga betalda semesterdagar och jobbar ju inte heltid så kanske kan jag hoppas på fint väder när jag är ledig och att man kan hitta på något då. Drömmer ju om att hälsa på J i höst.

Wednesday, April 15, 2015

Onsdag

Idag har jag känt mig som en 90-åring. Ryggen har jag haft ont i ett tag, men i morse vaknade jag med jätteont i ena armen, måste ha legat konstigt i natt och jag har inte precis fått mindre ont under dagen. Usch. Har varit i Lund idag, uppe klockan fem i morse. I morgon ska jag vara ledig och tänker inte sätta någon klocka, tror jag är ledig på fredag också. Hoppas min onda arm går över.

Tuesday, April 14, 2015

Tisdag

Vi hade en härlig dag i Göteborg igår. L körde och det var roligt att prata och vara allihopa några timmar, det var underbart soligt i Göteborg även om vinden var lite kall. Som alltid blir jag så glad när jag kommer till en stor stad, jag älskar verkligen det. Det var kul att träffa andra som jobbar inom kedjan, utbildningen var bra och A som höll i det har jag ju träffat innan och hon är verkligen jättego. Vi gick och lunchade på ett ställe alldeles nära, butiken ligger ju jättecentralt. Jag har varit mycket i Göteborg när jag var yngre och mindes att stället vi var på var ett välkänt gammalt kafé som hette Petersens men nu var det ett modernt matställe. Resan hem gick också bra, synd bara att åka direkt när utbildningen var klar, jag hade gärna strosat runt i härliga Götet.

Sunday, April 12, 2015

Söndag

Är verkligen inte pigg och som brukligt så sover jag väldigt mycket. Det är skönt men idag måste jag bara försöka ta mig upp ur sängen. Behöver handla och ikväll ska jag tvätta. Har lite papper att läsa igenom inför besöket i Göteborg imorgon. Ska försöka att inte sova på dagen idag, behöver gå upp vid fem imorgon bitti, vi kör halv sju. Även om det varit sjukt tråkigt att min lediga helg gått åt till att ligga i sängen och hosta och må dåligt är det tur att jag inte förlorat pengar. Det är tufft med jobb inom handeln för det är ju inga stora tjänster. Jag ska ensam klara av alla kostnader på en deltidslön. Funderar på om jag ska sälja min bil, har ju funderat tidigare, hade det funnits en bilpool här i stan hade jag gjort slag i saken med en gång. Det är ju så väldigt lite jag kör och jag betalar garage, försäkring, skatt och besiktning och reparationer, det är tusentals kronor i månaden. Jag hade garanterat tjänat på att hyra en bil de tillfällen jag behöver köra.
Igår tänkte jag på hur mitt liv hade sett ut om jag fortfarande varit gift. Det är ju rätt meningslöst att tänka så, men jag erkänner att jag ibland saknar tryggheten med att vara två. Och om jag kommer att vara ensam i resten av mitt liv. Jag har ju ingen önskan att bo ihop med någon, jag har så starkt inställningen att jag ska klara mig själv. Att vara självständig. Att ingen ska ha makten att kunna förändra mitt liv. Jag har nog byggt upp ett skal kring mig själv som är omöjligt att tränga igenom.

Saturday, April 11, 2015

Lördag

Är fortfarande sjuk och det är ju så himla tråkigt. Förhoppningsvis är jag på benen snart. Sen ser man ju hur hemskt det ser ut i lägenheten när man ligger hemma och mina fönster går knappt att se ut genom. Ute är det ca 17 grader varmt och soldis. Livet stannar verkligen upp när man inte är pigg. Tänker på de som har sjukdomar som inte går över, man ska inte klaga på att man själv känner sig hängig några dagar.
Har pratat lite om att åka till Jönköping en helg och hälsa på A med familj. Hade varit skönt att komma iväg, jag är ju mest hemma, det är så roligt att få lite miljöombyte och träffa lite människor. Förhoppningsvis kan S ta tåget ner från Stockholm då, hon och A:s dotter träffades ju flera gånger när dom var i Asien båda två, L var ju på studier i Vietnam.

Friday, April 10, 2015

Förkyld

Jag har fått en vårförkylning, somnade igår framför tv:n och har sovit hela natten. Trött i huvud och kropp, ont i halsen och hostig. Blir nog sängläge idag, orkar ingenting. Jag skulle egentligen åkt till Lund och gjort ett pass där idag men det blev inget med det. Solen skiner ute, lite trist att inte må bra, men får försöka bli bra nu över helgen. På måndag åker vi till Göteborg alla fyra tjejer här i Kristianstad för lite utbildning.

Thursday, April 09, 2015

Torsdag

Har varit och fått sommardäcken pålagda. Slog mig när jag satt och väntade att det var när jag fick vinterdäcken pålagda som A ringde och sa att jag fått jobbet och igår jobbade jag sista dagen där. Haha.... ett jobb som varade exakt lika länge som mina vinterdäck satt på. Hoppas inte mitt nya jobb bara varar så länge sommardäcken sitter på.
Känns som en förkylning i kroppen, det river i halsen och jag har ont i kroppen. Ska jobba i eftermiddag, vill inte bli sjuk när jag har min lediga helg framför mig.

Wednesday, April 08, 2015

Onsdag

Idag kan man inte klaga på vårvärmen, om det stämmer som det stått på min telefon har det varit 16 grader idag. Härligt.
Tog en glass ute i solen. E överraskade med att bjuda mig på mat ikväll, vi gick på Steakhouse och åt fish and chips. Sista schemalagda dagen idag i Hässleholm. A sa inte hejdå utan på återseende och så fick jag en kram. Jag ställer gärna upp om dom behöver om någon blir sjuk eller liknande.

Tuesday, April 07, 2015

Tisdag

Det är verkligen ingen vårvärme, längtar tills det blir varmare vilket det skulle bli i veckan om det nu stämmer. Har jobbat näst sista dagen i Hässleholm idag, imorgon är sista. Sen har jag lovat ställa upp om någon blir sjuk eller något om det passar med tiderna här hemma. Var och fixade ögonbrynen när jag kom hem idag, en tjej jag gått till tidigare som är jätteduktig. Blev lite förvånad, hon var lite rund, blev inte riktigt på det klara med om hon väntade barn och man vågar ju inte fråga, kan ju bli helt fel.

Monday, April 06, 2015

Annandag påsk

Ibland unnar jag mig att inte ställa någon väckarklocka, som idag, då händer det att jag sover som en stock till halv tio, vilket hände idag. Jag är verkligen en sjusovare. Och det gör ju inget när man inte har planerat att göra något. Jag har handlat lite och har lite kläder att stryka, men jag har faktiskt inte lust att göra något annat utöver det. Tror jag ska ta mig an min deckare jag håller på att läsa just nu. Man behöver dagar med att göra ingenting alls på. Jag åkte till graven för att se hur blommorna såg ut jag satte förra veckan, dom har inte kopplat in vattnet så jag kan inte vattna. Får väl åka dit snart igen och kolla. Det är så fridfullt där, tycker det är allra finast precis där mina föräldrar vilar. Jag har svårt att fatta var alla år tagit vägen, att jag nu bara har en grav att åka till. Nu i april skulle min pappa fyllt 90 år om han levt.

Sunday, April 05, 2015

Påskdagen

Åh vad detta är likt min Svea, min första perserkatt.
Då har jag jobbat klart denna påsken, har varit lugnt idag. Började på att byta kläder på skyltdockorna och jag skrattade för mig själv när jag inte fick ihop det riktigt, en arm på den ena skyltdockan hängde innanför tröjan jag satt på.... det är inte alltid lätt. Nu är jag ledig imorgon annandag påsk, hoppen solen skiner, kanske borde ta mig ut någonstans.

Saturday, April 04, 2015

Lördag

Har nu jobbat en hel lördag, det är öppet till 17 men var ganska lugnt sista timmen. När man står och jobbar kommer det ibland en sån härlig popcornsdoft, det är ju en bio ovanpå, jag blir så himla sugen på popcorn. Fick en liten påskblomma med god choklad till från företaget och sen hade söta M, vår lördagsjobbare också köpt en påskpresent till oss, en varsin flaska bubbel. Så gulligt. Är rätt trött ikväll faktiskt, blir bara att kolla lite på tv och slöa. Saknar mina barn.

Friday, April 03, 2015

Långfredag

Har inte direkt några traditioner kring påsk. Inga barn hemma men jag kom på att det hade jag faktiskt inte förra året heller, då var lilla S i Singapore. Det känns lite märkligt när man hör om alla som träffar släkt och vänner kring påsk och äter och har massa traditioner, men det är ju inte mycket man kan göra åt det. Konstrundan ger jag mig inte av på, det är så otroligt mycket folk så man orkar inte köa och trängas. Det är sol ute just nu, lite kallt är det. Jag har fullt upp idag av allt jag behöver göra hemma och sen jobbar jag både lördag och söndag. Ska bli intressant att se om det blir mycket kunder i helgen, en del jag träffade igår hade ingen aning om att gallerian har öppet sju dagar i veckan.

Thursday, April 02, 2015

Torsdagkväll

Jag var och gjorde fint på graven, satte penséer och påskliljor. Hade lite tur med vädret för solen sken även om det var lite kallt, sen när jag körde hem kom det hagelskurar. Verkligen aprilväder. Jobbade sen i eftermiddag och det är så otroligt lyxigt att gå till sitt jobb på ca 7 minuter. Gick bra att jobba, skulle sen stänga själv för första gången, alla avslutningsrutiner känns lite invecklade när man inte är van, fick ringa L, min chef, två gånger för att det strulade. Men hon är ju så gullig så det känns inte dumt att behöva ringa. Ledig imorgon, men jag ligger efter så mycket här hemma, behöver städa, handla, stryka och har tvättid på kvällen. Inte mycket till ledighet.

Torsdag

Igår var jag på personalmöte kl 8 i nya butiken, vi tog det viktigaste först eftersom jag var tvungen att gå för att åka till Hässleholm. Vi ska få åka på utbildning till Göteborg den 13 april, ska bli roligt. Öppnade sen alltså butiken i Hässleholm, jobbade till lunch och tog sen tåget till Lund för att jobba eftermiddag och stänga den butiken. Det är roligt att jobba i Lund, det är så mycket kunder och då trivs jag. Roliga kunder också. Men igår när jag var hemma klockan 21 var jag rejält trött, fick ta Pågatåget eftersom Öresundståget var rejält försenat. Var och skrev på revisionsberättelsen, skickade ett mail till ordföranden för ett par dagar sen och berättade att jag är tveksam till fortsatt styrelsearbete eftersom det kolliderar med mitt jobb, mitt förslag var att jag kanske kunde vara suppleant istället OM jag ska fortsätta. Har inte fått någon återkoppling än, som sagt, det är inga människor som svarar på mail särskilt snabbt om dom svarar överhuvudtaget. Ska fundera lite nu under påsken, får jag ingen återkoppling alls är det höjden av nonchalans, då får jag avgå. Har inte lust att lägga tid och energi på något sånt här.
Idag ska jag försöka hinna till graven och göra fint, det är sol ute vilket det inte varit tidigare under veckan. Ska sen jobba några timmar i nya butiken i eftermiddag.