Saturday, October 12, 2024

Elände i vårt samhälle

 Denna helgen orkade jag inte planera något, jag vill inte ställa klockan för att hinna åka någonstans, jag ville bara sova ut och sen vila förutom de sysslorna man alltid behöver göra på helgen när man jobbar heltid under veckorna. Känns som jag lite behöver gå in i min egen bubbla, mycket på grund av allt elände som händer runt omkring oss. Min blogg handlar om min vardag men ibland måste jag skriva ner mina tankar om annat. Hur ser det ut i vårt samhälle egentligen? I Malmö sköts en pappa en kväll genom fönstret av anledningen att han har en kriminell granne. Ett barn anlitas av ett gäng för att avrätta någon, barnet tar fel på person och skjuter ihjäl en oskyldig människa. Detta händer runt omkring oss i Sverige. Borde det inte vara mer bestörtning och ilska hos oss alla? Vi har blivit helt immuna. En partiledare för det största partiet i det blåa blocket som de andra partierna förhandlar med umgås med kriminella gängmedlemmar, bjuder in dom till sitt bröllop och förnekar att han kände till de kriminella kopplingarna. Som vanligt svarar han att han inget visste och inget märkte. Precis som när han blev intervjuad en valkampanj i en soffa av en psykolog som intervjuade alla partiledare och när psykologen frågade om han inte märkte att dom som startade partiet var nazister. Jimmie Åkesson sitter i soffan och svarar "nej jag märkte ingenting". Sen att det finns foton med honom ihop med de här nazistvänliga typerna säger han inget om. Hur kan folk vara så korkade och blinda? En annan partiledare är med på hans bröllop och poserar glatt med högerextrema människor och gör dessutom djävulstecken. Hur kan övriga i det kristdemokratiska partiet acceptera det? Jag är helt förbluffad. Jag har läst många ledare och debattartiklar denna veckan som är väldigt kritiska och chockade över detta, det är precis så de kriminella gängen agerar, frotterar sig med politiker som gör att de kommer in i värmen, kan infiltrera vårt samhälle. 

Sen att Donald Trumph ens har möjlighet att bli president igen är något som jag inte ens i min vildaste fantasi kunde tro. Hur kan ett land ens tänka tanken att han ska komma till makten igen? Nej, jag får gå in i min bubbla för att inte bli helt galen. 

Thursday, October 10, 2024

Torsdag

 


När man jobbar hemifrån får man mysa till det lite.

Alltså, det är måndag och sen... är det fredag. Tiden bara rusar, jag hänger inte med. Snart mitten på oktober. Idag har jag ett lite senare pass, kunde sova längre, halv åtta är en bättre tid för mig att gå upp än halv sex. Gick till bagaren och köpte nybakade frallor. J har varit här några dagar eftersom han jobbar på tingsrätten. Trevligt med sällskap. Det skulle komma en storm så min chef tyckte vi skulle jobba hemifrån, men det har inte varit någon speciell blåst. Åker nog till kontoret imorgon, min chef ville att jag skulle vara med på en intervju, det ska anställas några till. Just nu tycker jag mycket funkar bra i gruppen. Vi har en ganska glad och bra stämning.

Saturday, October 05, 2024

En oplanerad helg

 


Mina kollegor är lite roliga, denna lappen satte en upp på min plats, en av mina arbetsuppgifter är att betala ut taxikvitton och att jag gillar små taxar är ingen hemlighet.

En oplanerad helg väntar. E skulle egentligen ha kommit, vi skulle gått på stan, ätit lite, men hon blev förkyld. Jag tycker det är helt ok att inte ha något planerat, jag är trött efter veckan med förkylning i kroppen. Jag sov ut idag och nu har jag planerat att gå till biblioteket. Det har varit jobbigt att gå upp på morgnarna denna veckan. När jag sen jobbat hemifrån några dagar blir det ännu svårare att ge mig av. Det har varit jättekallt på morgnarna, igår morse hade jag till och med vantar på mig. Det blev ingen lagom övergång till kallare väder, det gick från bara ben till jättemycket kläder på en gång.

Tuesday, October 01, 2024

Lite sjuk

 


Hittade denna skylten på stan i helgen, tyckte den var lite rolig.
Igår kände jag mig inte alls pigg, huvudvärk som kändes som en svag migrän, jag blir så otroligt trögtänkt då, hjärnan funkar inte alls. Jag var helt slut när jag kom hem så efter lite mat slumrade jag till och sen fick jag lägga mig på riktigt. I morse var jag hostig och jättetrött så jag bestämde mig för att jobba hemifrån. Det gick bra men jag är trött. Många är sjuka på jobbet med feber och hosta. Får se om jag orkar ta mig till kontoret imorgon eller om jag fortsätter hemifrån.

Har bokat tågbiljetter för en helg i Stockholm i november. Det är dyra biljetter, jag brukar boka ombokningsbart men nu ska SJ byta biljettsystem och man kan bara boka att man får pengarna tillbaka eller chansa på att alla håller sig friska men det vågar jag inte. 1700 kronor, minns när jag åkte för 399 tur och retur. Allt har blivit så dyrt.