Wednesday, December 01, 2021

Ledig idag

 


Så här såg det ut igår, Tilda låg kvar i sängen när jag gav mig av. Jag hade helst jobbat hemifrån nu, dels har vi fått ett snöoväder och dels så ökar coronasmittan här i Skåne. Jag ska vara mer på kontoret framöver, det är på grund av administratörstjänsten som dom håller på att utreda vad som ska hända med. Jag och en annan ska växla på den fram till mitten på januari, som det verkar nu, så det blir bara hemmajobb ca en dag i veckan.  Jag hade medarbetarsamtal i måndags, det gick bra. Jag fick fina ord av min chef. Ett inslag är att man ska skatta sig själv på en rad olika områden och så ska chefen lämna sin uppfattning och jag fick utmärkt av henne inom alla områden.

Idag har jag unnat mig en semesterdag. Jag ska vara hårmodell för en tjej som ska göra sitt gesällprov. Det ska bli en festfrisyr a la Marilyn Monroe. Ska bli spännande. Tänk vad skönt om man haft en ledig dag mitt i veckan alltid, men det är tyvärr inte aktuellt.

6 comments:

znogge said...

Det måste ändå kännas bra att få uppskattning för arbetet och att din chef verkligen ser vad du kan och dina starka sidor. Betyder så klart extra mycket när det är intensivt och mycket att göra. Positiv återkoppling och beröm för väl utfört arbete krävs för att orka.

Vilket spännande uppdrag som väntar dig i dag. Kanske vi kan få se en bild på frisyren? Jag tycker det är oerhört skönt med två lediga dagar i veckan och ångrar mig inte för en sekund. Jag orkar som jag sagt tidigare mycket mer och hinner dessutom med andra saker. Men visst, det ska fungera på alla plan också. Hade jag inte levt tillsammans med Husse hade min ekonomi förmodligen inte klarat en halvtid.

Hoppas du får en njutbara ledig dag nu!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Vad roligt att du fick så fint omdöme men det är ju precis det du är värd. Tänk om det kunde märkas på lönen och andra förmåner att de är så nöjda med dig men det kanske är att begära för mycket. Hur som helst så måste det kännas väldigt bra att vara så uppskattad :D
Jag hoppas, precis som Znogge, att vi får se en bild på dig i din fina frisyr. Jag hoppas att du njuter massor av att bli ompysslad och förhoppningsvis blir frisyren fantastisk och håller länge.
Kram

ime said...

Znogge: Jo det känns bra med uppskattning, jag är ju en person som ofta lyfter saker jag inte tycker är bra, jag vill inte uppfattas som gnällig men hon sa att hon var tacksam över att jag gör det. Jag får väl lita på det.
Jag har inte någon ekonomisk möjlighet att gå ner i arbetstid och jag tror inte det är accepterat av arbetsgivaren heller.
Vi får se om det kommer en bild på frisyren ☺
Kram

ime said...

Ingrid: tack snälla att du tycker jag är värd mina omdömen! Jag önskar också det kunde märkas mer på lönen, vi har ju någon slags individuell pott men det är ju bara småpengar.
Jag vågar inte lova någon bild på frisyren, risken är nog att jag tvättar håret imorgon och ser ut som vanligt igen ☺
Kram

znogge said...

Många arbetsgivare uppskattar faktiskt att man på ett sakligt och bra sätt vågar lyfta även det som inte fungerar. Du uppfattas garanterat inte som gnällig utan din chef har tilltro till dig. Litar på det omdöme helt enkelt.

Kram och god kväll!

ime said...

Tack Znogge, det var faktiskt precis så min chef uttryckte det.
Kram