Wednesday, May 01, 2024

Valborg

 




Vilken härlig kväll vi fick igår, jag och M, min väninna som bor på Nya Zeeland. Och vädret!! Så underbart. Vi var på en italiensk restaurang La Bottega del Gusto här i stan. En äkta italiensk restaurang med italienska ägare och jättegod mat. Jag åt en risotto med burrata och pannacotta som dessert. En ung kille som ursprungligen var från Sicilien var servitör och M, som också bott i Italien, pratade italienska med honom. Det är så roligt att träffa henne, vi blev ju kompisar på gymnasiet, sen åkte hon ut i världen så vi har träffats ganska sporadiskt under åren men nu har vi träffats tre gånger på fem månader. När vi ätit klart gick vi en runda ner till Tivoliparken där det firades valborg med körsång och eld. Mycket folk och en underbar ljummen kväll. Jag följde henne sen till tåget innan jag gick hem. Så fick jag ju present av henne, det har jag fått varje gång vi träffats. Ett glashjärta, hon är så väldigt generös.

Idag en välbehövlig ledig dag, så skönt. Tänk om man alltid haft en extra ledig dag i veckan.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vilken supertrevlig kväll det blev och vad fint av din väninna att ge dig ett glashjärta. God mat tillsammans med en god vän och sedan en majbrasa en skön kväll, det låter nästan perfekt :D
Kram

ime said...

Ja det var en helt igenom perfekt kväll! Underbart väder, mat och sällskap. Känns som man sparar såna kvällar i hjärtat länge.
Kram

Hannas krypin said...

Låter verkligen som en supertrevlig kväll. En extra dag ledigt är inte dumt alltså.

ime said...

Ja det var en härlig kväll! Drömmen hade varit att ha en dag ledigt varje vecka faktiskt.

znogge said...

Vilken fin och bra kväll det blev på alla vis. Maten lät verkligen god! Vilken generös väninna och vilken fin present. Så roligt att ni har fått tillfälle att träffas flera gånger på ganska så kort tid.

Kram och god kväll!

ime said...

Ja det är väldigt roligt att ha hunnit träffas så här mycket och hur många år det än gått så faller man in i snacket direkt. Hon har levt ett spännande liv och har bott på många olika ställen i världen.
Kram