Tuesday, October 01, 2024

Lite sjuk

 


Hittade denna skylten på stan i helgen, tyckte den var lite rolig.
Igår kände jag mig inte alls pigg, huvudvärk som kändes som en svag migrän, jag blir så otroligt trögtänkt då, hjärnan funkar inte alls. Jag var helt slut när jag kom hem så efter lite mat slumrade jag till och sen fick jag lägga mig på riktigt. I morse var jag hostig och jättetrött så jag bestämde mig för att jobba hemifrån. Det gick bra men jag är trött. Många är sjuka på jobbet med feber och hosta. Får se om jag orkar ta mig till kontoret imorgon eller om jag fortsätter hemifrån.

Har bokat tågbiljetter för en helg i Stockholm i november. Det är dyra biljetter, jag brukar boka ombokningsbart men nu ska SJ byta biljettsystem och man kan bara boka att man får pengarna tillbaka eller chansa på att alla håller sig friska men det vågar jag inte. 1700 kronor, minns när jag åkte för 399 tur och retur. Allt har blivit så dyrt.

4 comments:

Ingrid said...

Inte underligt om du känner dig seg när huvudet inte känns helt ok och du är trött och hostar. Jag hoppas att din arbetsgivare uppskattar att du jobbar när du mår så. Det är en vinst för alla arbetsgivare att deras anställda kan jobba hemifrån när de annars kanske skulle sjukskriva sig.
Kul skylt och så kanske det känns ibland :D
Jag har inte bokat tågbiljetter på länge men jag är inte förvånad över att de också har blivit mycket dyrare. Helst ska man nog boka så tidigt som möjligt för att få skapliga priser på biljetterna. Men vad kul i alla fall att du har en Stockholmsresa att se fram emot.
Kram

ime said...

Ja vi har det bra på det viset att jag kan avgöra själv om jag behöver jobba hemifrån, skulle jag sen känna att jag inte orkar så bara meddelar jag det. Behöver jag inte sjukskriva mig är jag tacksam, men ibland måste man.
Ja det är roligt att ha en Stockholmstripp att se fram emot, mitt i trista november dessutom.
Kram

Znogge said...

Vilken otur att du inte känner dig helt kurrant. I sådana fall är det skönt att kunna jobba hemifrån om man orkar. Det är stor skillnad på att slippa ge sig iväg på morgonen och kunna vara hemma i sin egen miljö. Hoppas att det inte blir något mer av det.

Så kul att du har bokat biljetter men nog har det blivit dyrt att resa. Förr när vi flög till Stockholm kostade det bara ett par hundra men det var då det. Samtidigt så vill man så gärna hälsa på så man får ta det.

Kram och krya på!

ime said...

Jag orkade faktiskt inte ge mig av i morse heller, får bli en dag till hemifrån.
Javisst vill man gärna hälsa på i huvudstaden, det där med billiga resor får bli ett minne. När jag bodde i Blekinge brukade jag också flyga, det var jättebilligt. Men jag kan tycka det är lika bekvämt med tåg för då är man redan framme mitt i stan.
Tack och kram