Sunday, November 15, 2020

Ingen tilltro till FHM

 Har sett på instagram att det är premiär för NK:s julskyltning idag i Stockholm. Tänker på hur många gånger jag varit i Stockholm i december. Innan lilla S bodde där uppe brukade jag bo i lägenheten på Odenplan som man kunde hyra när jag jobbade på tidningen. Det var så härligt. Ibland var jag på julmarknad i Gamla stan. Tog en kaffe och lussebulle på något mysigt fik där. Handlade julklappar. Jag vet inte än hur det blir i år men om smittspridningen fortsätter får det nog bli en jul i Skåne. Hemma träffar jag ju väldigt få människor. Det är inte så mycket folk på tågen heller. Vi får se. Min tilltro till FHM är inte särskilt stor. Tycker mest dom famlar i mörker och inte har koll alls. Tegnell sa att det inte skulle komma någon andra våg, men vi verkar vara inne i en sån för fullt.  Han sa också att de andra nordiska länderna snart är ikapp oss i antal dödsfall, det är dom ju verligen inte. Så någon tilltro till honom och FHM har jag inte alls.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det är väldigt mycket osäkerhet om det mesta nu och förmodligen blir det en ensam jul för mig här. Men än ger jag inte upp helt. Kanske, kanske kan allt förändras till det bättre och jag kan få hit mina barn.
Jag har fortfarande ganska stort förtroende för att FMH gör så gott de kan. Det är klart att det har blivit en del missar i prognoserna men hur det blir i slutänden får vi se när allt är över.
Kram

ime said...

Jag tror inte det blir bättre innan jul, men jag har inte bestämt till 100% än, känns kanske onödigt ändå att utsätta sig. Hoppas dina barn kan komma till dig.
Ja vi får se hur det blir när det här är över men jag tycker FHM har missat för mycket, förstår inte heller den här motviljan mot munskydd. Det ringer oroliga svårt sjuka människor som tycker det är konstigt att förarna som kör sjukbilar och är nära patienterna inte har munskydd. Vi rättar oss efter FHM:s rekommendationer men jag önskar vi kunde kräva munskydd.
Kram

znogge said...

Jag tycker att läget i Sverige sticker ut alldeles för mycket för att jag ska känna ett förtroende för FHM. Tyvärr får jag väl säga. Sedan är jag medveten om att deras situation inte är enkel men redan från början valdes en annan strategi. Så fort Sverige sticker ut så finns det alltid en bortförklaring till varför det är som det är... Suck.

Kram

ime said...

Ja det känns inte rimligt att vi har fler döda i corona än alla de nordiska länderna tillsammans. Inte heller att Tegnell tydligt sa att vi inte skulle få en andra våg. Det känns som dom bara gissar.
Kram

Eva i Dalarna said...

Det gissas nog lite överallt nu tror jag, och sen är det tur eller otur hur det blir.
Än är vi dock inte uppe i samma dödsfall som spanska sjukan skapade.
Tegnell verkar pålitlig och kunnig tycker jag, men han är ju ingen gud direkt, som sitter inne med alla svar!

ime said...

Ja det är många som tycker Tegnell är kunnig och pålitlig. Jag tror det är för att man i svåra tider gärna vill lita på dom som ska kunna det här. Men jag tycker han haft fel för många gånger för att det ska kännas bra.