Sunday, November 01, 2020

Skön helg

 


Sån ovanligt skön helg jag har. Det gör väldigt mycket att ha en extra dag ledigt. J bor här lite, lite i sin farmors lägenhet som står tom och lite hos kompisar. Jag såg ett program igår om hur människor mår denna jobbiga tid vi är i. Många lider hemskt av ofrivillig ensamhet. De dagarna jag var sjuk i september var supertråkiga. Så sitter man isolerad kan jag förstå att det blir trist. Men jag får mitt sociala liv genom jobbet och tycker det är skönt att vara ensam på helger. Jag kopplar av, igår var jag ute och gick, fotade en svan i kanalen. Blir inte så mycket promenader under veckorna nu när det mörknar så tidigt. 

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det var ju bra att dina arbetskamrater avböjde ditt erbjudande om att hjälpa till lite extra. Du behövde säkert den här förlängda helgen och det låter härligt att du har haft det så bra :D Kul att du nu får träffa din son ofta och ha honom riktigt nära.
Ensamhet kan vara väldigt deprimerande för många och jag är glad för att jag klarar mig bra med det lilla sociala liv jag har. Det och promenader och en mängd telefonsamtal gör att mitt liv känns ganska bra :D
Kram

ime said...

Vi människor är så olika. En del klarar inte av ensamhet alls medan andra kan njuta av det. Jag minns när jag var nyseparerad och inte hade barnen att jag hade svårt för att vara ensam. Jag hade ett enormt behov av att träffa andra människor. Men där har jag förändrats mycket.
Kram

znogge said...

Med facit i hand var det bra att du behöll din lediga fredag för du behövde garanterat den. Jag tror det är många som mår dåligt och påverkas negativt av viruset. Det känns som om det kan bli en lång vinter...

Hoppas du får en bra start på den nya veckan!

Kram

ime said...

Ja det känns onekligen som en lång tuff vinter vi har framför oss.
Kram och hoppas du också får en bra start på veckan!