Friday, July 14, 2023

14 juli

 Jag har väldigt enkel smak - jag vill bara ha det bästa av allt, det lär Oscar Wilde ha sagt. Jag har också enkel smak, får jag bara vara på min balkong bland mina blommor och solen lyser och jag får läsa en bok är jag lycklig. Det behövs inte mer. Det har handlat lite om avundsjuka i artiklar jag läst på det senaste, hur man ska undvika det. Jag kan helt ärligt säga att jag är inte drabbad av någon avundsjuka alls, jag är så nöjd med hur jag har det. Det har också handlat mycket om en känd deckarförfattare som är missnöjd med sin kropp. Gud så skönt att vara i den åldern att vara glad över att ens kropp är frisk och stark. Att inte stirra sig blind på eventuella skavanker. Det är skönt att bli äldre. Min fot är bättre även om jag fortfarande är svullen och har mer ont vissa dagar, men jag har lagt kryckan helt.

En vecka har gått och nu är det bara fem arbetsdagar kvar innan jag har semester. Det går sakta men säkert ditåt. Det jag längtar mest efter är sovmorgnar och att ta dagen som den kommer. Snart är jag där.

6 comments:

Znogge said...

Jag har inte heller anlag för avundsjuka vilket är väldigt befriande måste jag säga. Jag är nöjd med det jag har och trivs med tillvaron.
Jag vet precis vilken deckarförfattare du menar och det är ledsamt att det ska vara så. A och O är en väl fungerande kropp oavsett hur den ser ut. Samtidigt så har vår yngsta dotter en ät- och träningsstörning så jag vet att det självklara och det enkla tyvärr inte är så enkelt utan tvärtom.

Önskar en fin lördag nu och en dag som förhoppningsvis kan avnjutas på balkongen.

Kram

ime said...

Jag har full respekt för de som drabbas av olika slags ätstörningar, förstår att det kan vara jättejobbigt och inte alltid så lätt att bli frisk från. Men det är så tråkigt att vi kvinnor, utan att vara drabbade av ätstörningar, är så kritiska mot oss själva. När jag jobbade med att sälja kläder var det många kvinnor i mogen ålder som klankade ner mot sig själva, att man inte kunde visa sina ben eller armar. Jag har aldrig hört en man säga att han har för fula ben för att ha shorts t ex. Jag undrar varför vi ständigt har inställningen att vi ska behaga andra.
Tack, det blev en väldigt fin lördag, dock på roligare ställe än balkongen 😊
Kram

Znogge said...

Det håller jag med om. Kvinnor borde bli mycket bättre på att värdera och uppskatta en sund kropp även om det är några kilon hit eller dit. Jag har kommit över det och klär mig i det jag vill. Män har en sundare inställning där.

Kram

ime said...

Ja jag försökte peppa de kvinnor som hade den inställningen, om man inte kan släppa det i högre ålder kan man fråga sig när man ska acceptera och vara glad för sin fungerande kropp.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Avundsjuka är jag också befriad från. Visst kan jag ibland känna lockelsen när jag ser någon som gör något kul men jag missunnar inte någon sina fina upplevelser...eller prylar. Det är så skönt att kunna vara nöjd med det man har och gör :D Och sig själv också för den delen. Vad härligt att du njuter så på din balkong. Alla borde få ha en plats där de känner lycka och jag är glad för din skull att du har en sådan plats. Du vet ju var och när jag är som lyckligast :D
Kram

ime said...

Jag missunnar inte heller andra människor något, jag har förstått att det finns någon slags hets mellan en del människor när det gäller boende, bilar och semesterresor och det är så väldigt skönt att vara helt utanför sånt. Att helt enkelt vara nöjd med sitt liv.
Jag anar att du är som lyckligast på en fjäll- eller bergstopp 😊
Kram