Friday, January 05, 2024

18 minusgrader

 




18 minusgrader när jag vaknade i morse. Jag hade lite ärenden på stan jag behövde göra men jag tog mycket kläder på, tjocka strumpbyxor under jeansen, två par strumpor, långärmad skjorta under en ulltröja och två halsdukar till en ullkappa och jag frös inte. Men den här kylan vill man ju inte ska hålla i sig. Handlade lite mat, fixade naglar, var på biblioteket och köpte lite blommor. Rosa tulpaner, rosorna stod inte så länge som jag köpte sist, skar ner två och satte i en liten vas som min mamma målat en gång i tiden. Köpte också en amaryllis till halva priset som ska bli som på bilden, ska bli spännande att se när den blommar. Skönt att vara ledig idag, trettonafton som är en helt vanlig arbetsdag för oss. 

8 comments:

Znogge said...

Det är verkligen kallt nu ja även om vi har det mildare här. Man får klä sig varmt och mitt underställ i merinoull används flitigt kan jag säga. Bland det bästa jag har köpt.

Det är så fint med snittblommor så det måste bli en bukett här framöver. Amaryllisar kan man köpa till bra pris och jag tycker det är fantastiskt vackra blommor. Våra blommar fortfarande och det är fler blommor på gång.

Önskar dig en fin och behaglig helg nu!

Kram

ime said...

Underställ i merinoull låter helt perfekt.
Jag har nog aldrig lyckats få en amaryllis att blomma om, har ändå ställt den mörkt och svalt. Jag får njuta av den en gång i alla fall.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Det är rejält kallt i hela Sverige nu och det gäller att klä sig ordentligt. Skönt att du inte frös i alla fall, även om du är väldigt trött på vinter. Bra att du kan muntra upp dig själv med vackra blommor :D

ime said...

Ja vi är verkligen inte vana vid den här kylan i Skåne. Vackra blommor gör alla dagar glada!
Kram

Hannas krypin said...

Jag tycker om vintern men nu tycker jag att det är för kallt. Går ju inte att vara ute ju.

ime said...

Ja det är alldeles för kallt. Hoppas det vänder snart.

Eva I Dalarna said...

Jag står ut med vintern men bara för att jag helt enkelt går i ide när den kommer. Jag går ut bars om jag absolut måste. Idag har vi 20 minus här.

ime said...

Ja det låter förnuftigt. Tyvärr måste jag gå ut, min app visade -17 i morse men att det kändes som -23. Solen är framme, det enda positiva nu.