Monday, January 01, 2024

1 januari

 


Jag tycker det är en skön känsla att vara inne i januari, det är på rätt sida om  året, vi går mot vår! Kanske lite tidigt men om några veckor kommer vi att märka att det är ljusare längre på dagarna. Jag kollade in vad jag skrivit om förra året och ganska snabbt blev det vårtecken. Håll ut vill jag uppmana mig själv! Det jag skrev annars om och visade bilder på var mest blommor. Tänk att jag blivit precis som min egen mamma var, men jag älskar verkligen blommor. Det är så roligt när man kan plantera på balkongen.  Det brukar jag försöka göra till påsk och den kommer i slutet av mars i år.

Idag har jag annars mest tillbringat dagen i en fåtölj och haft levande ljus tända. Det är så otroligt mörkt och tråkigt ute. Försöker mentalt förbereda mig för jobb på kontoret imorgon. Hoppas jag orkar ta mig dit.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Ja, jag minns att det fanns tidiga vårtecken hos dig och det kändes väldigt främmande för mig som visste att vintern skulle vara kvar ett bra tag till. Jag hoppas att du snart får njuta av vårblommor nu när dagarna bli längre och längre.
Jag håller tummarna för att du ska känna dig frisk och pigg när du vaknar i morgon och att kanske jobbet på kontoret ska bli roligare än förväntat.
Kram

ime said...

Ja redan i slutet av januari såg jag vintergäck och snödroppar.
Det är en liten kamp för mig när jag vaknar att motivera mig att åka till kontoret. Det är så skönt att sova lite längre, gå och köpa frukostfrallor och jobba hemifrån. Men jag behöver vara på plats, får se hur det känns imorgon bitti.
Kram

Znogge said...

Jag håller helt med dig om att vi är på rätt sida nu och bara vetskapen om att vi går mot ljusare tider känns bra. När jag arbetade vet jag att kring vecka 7 eller åtta var skillnaden markant och då började vårtecknen bli fler och fler. Redan nu har jag sätt att påskliljorna börjar titta upp under vår trollhassel vilket känns hoppfullt. Att det sedan pratas om snösmocka till helgen och många minusgrader det förtränger jag just nu.

Hoppas att du får en bra start på arbetsveckan. Kanske är det en skön vetskap att den bara är fyra dagar lång...

Kram och god tisdag!

ime said...

Ja det är underbart med vårtecknen när de börjar dyka upp.
Veckan blev ännu kortare, jag bestämde mig för en semesterdag igen på fredag. Förra veckans semesterdag försvann i feberdimman. Så två dagar kvar på denna arbetsveckan.
Kram