Saturday, April 13, 2024

Lördag

 



Idag hämtade E upp mig och vi åkte till fina Harastorp. Först stannade vi till på Kuddar & knoppar, den fina butiken mitt ute på landet som säljer heminredning, kläder, blommor och annat fint. Jag köpte en bukett ranunkler, en Bergs Potter-kruka och en plättar i luften-blomma.  Sedan lunchade vi på Harastorp. Det är vackert ute nu med alla blommande vitsippor och grönska i naturen. Finns även lite får med söta lamm att kolla på.

Jag har hämtat mina nya glasögon i veckan. Jag trivs i bågarna och ser bättre men nu har jag bestämt mig för att skaffa terminalglasögon, det funkar inte så bra med progressiva framför datorn. Jag köpte nya solglasögon också, så nu måste jag ha tre par glasögon, i alla fall när det är solchanser. Det blir mycket att hålla reda på.

8 comments:

Znogge said...

Vilken härlig lördag det blev och en trevlig utflykt. Det känns mer som helg när man byter miljö och är ute på vift. Grattis till fina inköp dessutom.

Så skönt att du trivs bra med dina nya glasögon. Ibland är det svårt att välja rätt. Mina nuvarande är jag inte helt nöjd med men de får hänga med ett tag till. Mina terminalglasögon är jag jättenöjd med och använder dem ofta. Extra nöjd blev jag dessutom när min arbetsgivare stod för kostnaden. Ganska så förmånligt att man får byta vart tredje år. Det visste jag inte i början.

Önskar en god lördagskväll nu!

Kram

ime said...

Ja man behöver hitta på saker på helgerna för att ladda batterierna inför ny arbetsvecka.
Ja min arbetsgivare kommer också att atå för kostnaden av terminalglasögon, kanske får jag lägga nåt själv om jag inte gillar bågarna man får välja på.
Kram och detsamma till dig!

Znogge said...

Jag valde en lite dyrare båge och lade till ett par hundra men det var det värt. Utbudet var inte imponerande när det gällde bågarna som ingick.

Kram

ime said...

Vilken optiker hade ni som ni fick gå till? Vi har A-optik.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Vilken trevlig utflykt med shopping, god lunch och fina blommor :D
Det är ett dilemma det där med glasögon för olika situationer. Jag har sedan länge märkt att ett par gamla läsglasögon, som är för svaga för att läsa med, fungerar perfekt framför datorn. Det var bara ren tur att jag upptäckte det och nu behöver jag inga speciella terminalglasögon. Vad bra att du trivs med bågarna och självklart ska du se bättre med dina nya glasögon. Solglasögon med slipning är en bra investering men jag har inte kommit riktigt dit ännu. Men jag har ju inte lika många soltimmar här :D
Kram

ime said...

Ja det är alltid härligt att åka till Harastorp.
Vad bra att du upptäckte att ett par gamla läsglasögon passar framför datorn! Jag är ganska ljuskänslig så jag behöver verkligen solglasögon. Dom var faktiskt dyrare än mina vanliga glasögon men jag betalade bara för ett par.
Kram

Christina Mari said...

Høres ut som en veldig fin dag da.
Håpe søndagen er god.
Klem C

ime said...

Tack, lördagen var bättre än söndagen, idag har jag städat och tvättat 😊 hoppas din helg varit bra.
Kram