Wednesday, April 17, 2024

Onsdag


 Jag har åkt på en förkylning, hade ont i halsen i helgen och nu nyser jag och hostar för fullt. Vi är flera på jobbet som är sjuka och hostar i kapp. Jag har jobbat hemifrån extra idag men planerar att vara på kontoret imorgon. Det är så kallt på morgnarna, jag vill ha värme!! Jag skulle gått ut och ätit ikväll med M, min väninna från Nya Zeeland men jag fick ställa in. Hon har skjutit upp sin hemresa flera gånger, skulle åkt hem nästa vecka men nu hörde hon av sig att hon skjutit upp det till juni så vi ska försöka få till en date på valborgsmässoafton. Hon har svårt att åka från sin mamma som är i 90-årsåldern, jag förstår det. Det är en jättelång resa som man inte kan göra utan planering. 

Igår skulle förresten min pappa fyllt 99 år om han levt.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Min spontana tanke var att nej, inte nu igen. Men kanske minns jag fel i att du var förkyld ganska nyligen. Tiden går ju fort. Hur som helst så hoppas jag att du kryar på dig snabbt för det är jobbigt att vara förkyld. Du jobbar ju dessutom och jag gissar att du blev väldigt trött efteråt även om du jobbade hemifrån.
Hoppas att du och din väninna lyckas ordna så att ni kan träffas.
Jag hoppas att din pappas födelsedag väcker fina minnen <3
Kram

ime said...

Nej jag har nog inte varit sjuk sen i januari, hade ju covid i november och märker att jag får väldigt ont i kroppen nu när jag blir förkyld.
Vi ska förhoppningsvis hinna träffas jag och M innan hon åker hem igen.
Kram

Znogge said...

Så tråkigt att du har åkt på en förkylning men börjar någon är det lätt att bli smittad. Hoppas att det är en relativt snabbt övergående bacill. Skönt att kunna jobba hemifrån då, i alla fall om man orkar.

Jag kan mer än väl förstå att din väninna tycker det är tufft att åka ifrån sin mamma med tanke på hennes ålder. Jag menar det är ju stora avstånd vi pratar om och inget som inbjuder till spontana resor. Tråkigt att du fick ställa in men ni ska säkert kunna träffas innan hon åker hem igen.

Kram och krya på!

ime said...

Det är en ganska envis bacill, imorgon är det en vecka sen jag började känna av det.
Ingen vet när min väninna kan komma tillbaka till Sverige och hon har svårt att lämna sin mamma. Hon har skjutit upp sin hemresa flera gånger nu så vi får väl se hur det går, men vi ska i alla fall hinna träffas en gång till innan hon åker tillbaka.
Kram

znogge said...

Det är inte lätt att bo på annan ort när föräldrarna blir äldre. Min kusin bor i Stockholm och hennes mamma här nere. Mamman har hjärtsvikt och det är alltid oroligt. Då är det ändå bara Stockholm vi pratar om.

Kram

ime said...

Ja usch, det är inte roligt. Jag tror min son kommer att fortsätta bo i Skåne, skönt att ha ett barn nära. Men man kan inte veta hur framtiden blir.
Kram