Monday, April 16, 2012


Har varit på en liten morgonpromenad, köpt frallor och varit på biblioteket. När jag hittar riktigt bra böcker går det väldigt snabbt att läsa ut, lånade tre nya idag. Soligt väder och knallblå himmel men lite kallt i vinden. Ringde kommunen för att skaffa mej en boendeparkering, det är ju ingen garanti att jag får nån plats, men om jag står där man ska betala är det halva kostnaden och boendebiljetten kostar 175 kronor om året så det var ju ingen hög kostnad, plus att man får stå sju dygn i sträck mot ett dygn utan den dekalen. Just nu är det mindre kaos i hela innerstaden som byggs om så jag tror det lättar lite längre fram, att jag kan hitta parkeringsplats utan att betala.
Ska ge mej på lite samhällssaker: Idag börjar rättegången mot Anders Behring Breivik. Förfärlig historia och känns osmakligt när han får så mycket uppmärksamhet men det går ju knappast att undvika. Men det finns en massa människor som är direkt berörda, tänk alla som han sköt, var det sammanlagt 70-80 stycken som dog? Tänk vad mycket människor som finns runtomkring dessa, familjemedlemmar, kompisar, släktingar osv. Oerhört många människor som man nästan glömmer bort.
En annan sak: Etiopiensvenskarna. Otäckt när det blir tyst, läste att anhöriga besökt dom i påsk, dom håller fortfarande modet upp och hoppas på benådning. Undrar vad det gör med människor att sitta inspärrade så långt hemifrån och vara beroende av en sån hemsk regim?

2 comments:

Renée said...

Att ha smidigt med parkering är underbart, själv har jag ju handikapparkering och det är en lyx att kunna parkera överallt utan att betala. Fast det kostar iofs 300 spänn vart 3:e år men det är det värt!

ime said...

Ja vad bra, men det blir ju bara 100 kronor om året? Det var billigt.