Sunday, May 05, 2013

Har precis druckit lite kaffe på balkongen, det är fint väder idag också, men lite svalt i skuggan, solen kommer senare på balkongen. Har just nu en löpig katt, hon spinner och låter och ska helst ligga PÅ mig och helst framför så jag inget kan se på datorn. Lilla Svala.
Läste en artikel om människor som bytt yrkesbana mitt i livet, intressant. Bl a stod det att om reklamare (kan jag väl räkna mig till) bytte bana så förväntades dom leva längre. Lät lite konstigt. Men en kvinna blev intervjuad som hade bytt bana från en högre post till att faktiskt bli massageterapeut, hon hade gått in i väggen på sitt tidigare jobb, kunde aldrig koppla av, åkte in på jobbet på helger bara för att komma ikapp, nu mådde hon bättre och fick den där omedelbara tacksamheten som jag också brukar tycka är så härlig när man jobbar med behandlingar. Nu har jag inte varit på spa:et på snart fyra månader eftersom mina deltidsstämpeldagar är slut. Det är alltså bättre att jag inget gör alls än att jag jobbar några dagar i veckan och får a-kassa resten. Det finns ingen jag träffat som tycker den regeln är bra, vare sig arbetsgivare eller någon från arbetsförmedlingen så jag undrar vem som genomförde detta. Men jag vet att jag är välkommen tillbaka till spa:et när jag har ett jobb till.

2 comments:

Marlene (Fd Ensamma Mamman) said...

Så korkat! Jag varken vill eller klarar att jobba heltid och jag vet att fler känner som jag. Men så får man tydligen inte varken tycka eller känna...

ime said...

Nej det är verkligen underligt.