Saturday, June 04, 2016

Lördag

B är fortfarande sjuk, en riktig influensa. Jag ska jobba idag som planerat men kommer att ta hennes söndag imorgon. Det känns ok, det är nytt expo så jag kommer att ha att göra även om det är sånt här väder. Jag har ju måndagen ledig. Vädret håller i sig och är sådär 27 grader varmt. Vi har tack och lov svalt och skönt i butiken men många kunder är trötta och varma. Denna sommaren har verkligen börjat tidigt, undrar hur länge värmen ska stanna.
Det är mycket elände som händer. En tjej som jobbar i samma kedja som jag men i en annan stad har blivit mördad. Man kan inte tro det är sant. Hon hittades död i sin lägenhet och en man är anhållen i sin frånvaro. Varför? Hon har små barn. Det är så grymt och meningslöst. Tänk att jobba ihop med någon och plötsligt en dag kommer inte den människan. Hon kommer aldrig mer. Det går inte att förstå. Jag tänker på C:s mamma, det börjar närma sig ett år sen det hände. Förra sommaren var verkligen konstig. Först mycket glädje för lilla S:s skull med examen och jättetrevligt firande. Sen en vecka efter händer det ofattbara.

2 comments:

znogge said...

Var finns respekten för det levande? Vilken mardröm för alla men främst för hennes barn och anhöriga. Skrämmande minst sagt :-(

ime said...

Ja det är fruktansvärt :(