Monday, April 01, 2024

Påsken i Stockholm

 Nu är jag hemma efter några härliga dagar i Stockholm. Jag åkte upp i torsdags morse, låste in min väska  på centralen och åt en hamburgare innan jag gav mig ut. Gick mina vanliga rundor, genom Åhléns city, till NK, vidare mot Norrmalms torg, Biblioteksgatan, genom Sturegallerian och sen till Östermalms saluhall. Där stannade jag för lite kaffe. S slutade lite tidigare så vi möttes upp och tog oss hem till Spånga, det brukar gå snabbt via pendeltåget men de är avstängda nu i påsk pga underhållsarbete så man får åka tunnelbana en bit till Rissne, byta till buss till Spånga station och sen en buss hem till där de bor. Lilla S börjar nytt jobb nästa vecka, hon ska börja som utredningssekreterare på ett departement i regeringskansliet. En tillfällig tjänst för att sen återvända till sin domarutbildning. Va? Tänk att jag har ett barn som ska jobba på regeringskansliet!? Båda mina barn är väldigt ambitiösa och målinriktade. Hemma i Spånga fick jag ju träffa en liten Dante. Han hade önskat sig en plånbok, jag hade hittat en med hajar på, så fick han en hare i choklad och en tröja med ödlor på.






På långfredagen blev det en tur till Skansen, vi hämtade upp Dantes farmor och faster. Jättetrevligt att träffa dom igen, vi träffades för två år sen och tillbringade även då långfredagen ihop på Skansen. Vi parkerade på Östermalm och gick över Djurgårdsbron och det är ju en sån vacker promenad. Det är så härligt att vara på Skansen, det var lite småkyligt men när solen tittade fram var det skönt. Det är så spännande med allt det gamla, de som finns inne i de gamla byggnaderna har tidstypiska kläder och berättar så engagerat om allt, jag tycker det är jätteroligt. Sen är det alla djuren såklart. På kvällen följde Dantes farmor och faster med hem och vi åt varmrökt lax.





På påskafton skulle Dante med familj på kusinkalas, jag var också välkommen men jag passade på att åka till Rosendahls trädgårdar, också beläget på Djurgården. Tog spårvagnen dit, det var varmt och soligt. Det är så underbart där ute och det är jag inte ensam om att tycka, det var otroligt mycket folk. Jag fick köa en bra stund för att äta lunch där. Jag åt en rågbrödsmacka med gubbröra och en bit drömrulltårta till kaffet. Jag tog kaffet ute i solen. Sen tog jag mig in till stan, strosade runt lite. Hamnade mitt i en Palestina-demonstration med jättemycket folk, poliser och hästar. Fattar inte att hästarna kan hålla sig lugna i den stökiga miljön. 


Igår på påskdagen var det dags att åka hem. Tågresorna har gått bra. När jag skulle gå av gjorde jag en god gärning, en kvinna med ett barn och en sån här jättestor barnvagn som man kan ha efter en cykel frågade om någon kunde assistera vid avstigningen, jag hjälpte henne, hon tog vagnen och jag tog lille Lo, 4 år, i handen och gick av med honom. Mamman tackade tusen gånger och självklart hjälper man till när man kan. Ja idag är det annandag påsk, skönt med en dag hemma innan en ny arbetsvecka tar vid.

6 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej Marie,
Vilka härliga dagar du fick i Stockholm. Din vanliga runda, som du beskriver den är exakt som min runda, plus en sväng in på Svenskt Tenn. Djurgården är ju en så ljuvlig plats också...Härligt. Vi åker också och hälsar på i Spånga när vi är i Stockholm eftersom sambons dotter med familj bor där, och pendeln är toppen eftersom den går så mycket snabbare än tunnelbanan.

Jamen tänk vilka fantastiska barn. Jag förstår att du är stolt, och jag känner igen den där känslan. Så roligt med ambitiösa ungdomar. Jag är också så otroligt lättad och nöjd med att båda min flickor har utbildat sig och valt bra yrken.
Skönt att tågresan hem gick bra, och det känns alltid så fint att kunna hjälpa någon. A Random Act of Kindness. Såg att du har härlig körsbärsblom hemma hos dig. Njut! Här lår det dröja.

Ha en riktigt fin dag.
Varm kram,
Anneli

Znogge said...

Vilka härliga dagar du har kunnat njuta av i Stockholm! Träffat nära och nära och även barnbarnets släktingar. Din vanliga runda är en trevlig runda som jag gärna också tar. Denna gång var vi inte alls mitt i city utan höll oss i Midsommarkransen men det var lika trevligt ändå. Vilka duktiga barn du har så dem ska du vara stolta över. Vi ska verkligen glädjas med dem när de lyckas och då inser vi att vi ändå gjorde ett helt okej jobb ;-)
Skansen är verkligen väl värt ett besök så det får det bli vid ett annat tillfälle, gärna när det är lite varmare.
Visst är det imponerande att hästarna kan hålla sig lugna men så är de också vältränade och har duktiga ryttare.

Önskar en fin annandag påsk!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

De här dagarna var väl precis vad du behövde och så mycket trevligt och roligt du har varit med om. Att strosa omkring i Stockholm på egen hand vet jag ju att du gillar och att sedan få umgås med dottern och hennes familj både hemma och på Skansen var nog bara ren och skär glädje :D Härligt att läsa om ditt fina Stockholmsbesök. Och visst är man både stolt och glad som förälder när barnen når sina mål. De har kämpat hårt och har tagit sig precis dit de vill. Grattis till din dotter som har fått ett så bra jobb. Men kanske längtar hon ännu mer till att bli färdig domare.
Det känns alltid bra att kunna vara till hjälp och mamman var nog väldigt glad över att få din hjälp.
Kram

ime said...

Hej Anneli!
Haha vad roligt att vi går exakt samma runda! Jag var på Svenskt Tenn också på lördagen, glömde skriva det. Jag gick av spårvagnen vid Dramaten och då passade jag på att smita in där. Vad roligt att ni också brukar åka till Spånga, har dom barn i 5-årsåldern? Världen är så liten så det skulle inte förvåna mig om det i så fall är någon kompis till Dante 😊
Ja man får vara stolt över sina barn som väljer bra utbildningar.
Kram

ime said...

Znogge: ja det går alldeles utmärkt att hålla till i Midsommarkransen också, speciellt när ni har ett litet barnbarn att hälsa på ❤
Ja jag är väldigt stolt och glad över mina barn.
Det är fantastiskt att hästarna kan tränas inför stökiga tillställningar, det är högljutt och trummor och skrik. Jag blir väldigt imponerad.
Kram

ime said...

Ingrid: ja dom här Stockholmsdagarna kom väldigt lägligt. Jag fick träffa mina kära men även få lite tid att göra sånt jag gillar. Både Rosendahl och Ulriksdal är stora favoriter. Vädret var helt perfekt också.
S blev uppmanad att söka detta jobbet, alltid bra att bredda sina kunskaper och erfarenheter.
Ja det var en tacksam mamma jag hjälpte och så självklart för mig.
Kram