Sunday, October 08, 2017

Söndag

Vacker himmel ikväll, dock inte lika fin som på bilden.
Jag älskar verkligen försäljning - när det går bra vill säga. Försäljning när man inte lyckas är inte kul. Idag var det ETT enda köp som gjorde att dagen blev bra. Två damer kom in ca en halvtimme innan stängning. Den ena var på jakt efter en jacka/kappa. Hon provade en lång dunkappa, tyckte om den och då började jag med operation övertalning. Eller egentligen är det inte övertalning utan mer att verkligen försöka få henne att köpa. Den var jättefin på henne och det tyckte hon själv också. Då måste man ta fram argument, t ex att vi oftast bara får en i varje storlek. Hon var helt inne på att fundera. Till i alla fall nästa dag och få den andra damen att i så fall gå in och köpa den. Då får man plocka fram argumentet att vi säljer just nu jättemycket ytterplagg och att den faktiskt kan vara slut imorgon. Hon hade provat på många ställen innan men jag förstod att hon gillade denna bäst. Men hon ville fundera. Då var det en kvart kvar tills vi skulle stänga, jag sa att hon hade en kvart på sig att komma tillbaka om hon ändå ville köpa den idag. Tog ca tre minuter, sen kom dom igen. Då måste man raskt försöka få iväg något till, en halsduk t ex. Jag plockade fram två, hon tittade på dom och sa att hon hade många halsdukar hemma. Men jag la dom på kappan så hon kunde se hur bra det passade och hon valde den ena. Ja men ska man köpa en fin dunkappa måste man ju ha en halsduk också. Hon köpte det och då var det ca fem minuter kvar till stängning. Detta enda köp gjorde att min dag blev bra, jag klarade budget och fick bra snittpris. Jag hade ju inte sörjt hela kvällen om det inte gått i lås men det känns mycket bättre att gå hem och veta att man lyckades med det sista och viktigaste köpet.
Imorgon är jag ledig, skönt.

8 comments:

Anonymous said...

Trist att det är såhär det fungerar.
Tyvärr ingen rolig läsning.

ime said...

Utveckla gärna. Och varför anonym?

Ingrid said...

Grattis till ett lyckat resultat 😀
Kram

ime said...

Tack 😊
Kram

znogge said...

Grattis till försäljningen! Kan tänka mig att det är viktigt med försäljningssiffrorna.

Kram

ime said...

Tack 😊 ja det är ju det allt handlar om. Fick ju en konstig kommentar men vi tvingar inte eller är otrevliga mot kunderna, då hade dom ju inte kommit tillbaka. Vi ger service. Det finns butiker med personal enbart i kassorna.
Kram

My kids' Mom said...

Hej,
Jag är absolut den sämsta som finns på att sälja något men jag är desto bättre på att handla :-)
Jag tycker att du låter som en toppen försäljare som dessutom ger jättebra kundservice. Jag älskar att handla när en försäljare är engagerad och visar vad som passar ihop och hur man kan matcha kläder. Det är mycket uppskattat!

Ha en toppen kväll!

Kram och tack för dina kommentarer hos mig!

Anneli

ime said...

Åh tack 😊 vad glad jag blev!
Önskar dig också en härlig kväll!
Kram