Tuesday, October 03, 2017

Tisdag

Skönt att vara ledig, idag skiner solen. Igår var det riktigt höstrusk, ösregn och full storm nästan. Det gjorde inte så mycket för jag hade hemsk huvudvärk, t o m så huvudvärkstabletten inte hjälpte. Jag tar oftast av mig glasögonen när jag sitter vid I-paden eller mobilen, jag tror det kan vara orsaken, har ganska stor skillnad på mina ögon. Det är nog dags att göra en synundersökning, kommer inte riktigt ihåg hur länge jag haft progressiva glasögon, men jag får brev regelbundet från optikern att det är dags att göra ny synundersökning. Jag blev liksom yr också igår, nästan migränkänslor, på kvällen var det jobbigt att vända på huvudet när jag skulle sova. Tack och lov är det borta idag. Och idag har jag glasögonen på mig hela tiden.
Beställde en parkas från H&M, dragkedjan på den jag har gick sönder förra vintern, kollade prislistan på jobbet vad vår sömmerska tar, det stod över 300 kronor för att sätta i en ny och då antar jag att dragkedjan inte är inräknad. Man kan ju få en parkas för 600-700 från H&M men den jag beställt var alldeles för stor. Suck. Jag är ju inte så lång så jag kan ju inte heller ha en stor och lång jacka. Får kanske ändå kosta på mig en ny dragkedja i den gamla.
Imorgon är det dags för tidningsjobb. Jag har dessutom tackat ja till julfesten som jag är bjuden på, en gala med fina artister som Jerry Williams, Sarah Dawn Finer, Alcazar med mera... bara drygt en månad dit. Julfest va?? Om en och en halv månad. Förra året var det väldigt roligt, vi hade vårt bord allra längst fram så jag highfivade alla artisterna när dom gick av scen :)

4 comments:

Ingrid said...

Usch, huvudvärk är inte kul så det måste vara skönt att vakna upp och känna att den var borta. Det är nog en bra idé att kolla med optikern även om det alltid svider i plånboken efteråt.
Tråkigt att jackan inte passade men du har väl bytesrätt? Även om du gärna använder den gamla så är det synd att inte utnyttja returrätten. Nu lät jag som en tjatig mamma så strunta i min uppmaning ;-)
Snart ska du ut och resa och sedan väntar en kul julfest. Livet är ganska bra i bland :-D
Kram

ime said...

Ja men absolut ska jag lämna tillbaka jackan! Det gör inget att du låter som en tjatig mamma 😊
Ja herregud det är bara tre veckor tills jag ska åka. Det är sju månader sen jag beställde flygbiljetter! Javisst känns livet ändå bra för det mesta.
Kram

znogge said...

Så jobbigt med huvudvärk och yrsel så det kan nog vara läge att kontrollera synen. Rätt styrka på glasögon eller linser är A och O. Du får skicka tillbaka jackan och hoppas på att du hittar en annan. Sömnadsarbeten brukar tyvärr vara ganska så dyra att få utförda men jag skulle aldrig våga byta en dragkedja själv.

Kram och god onsdag!

ime said...

Vår sömmerska håller ändå bra priser. Nej jag skulle aldrig ens försöka sätta i en ny dragkedja. Sy i en knapp är väl så långt jag kan sträcka mig 😀
Kram