Sunday, October 01, 2017

Zelda och Tilda

Hej! Zelda här! Matte har visst fått en idé om att låta oss katter blogga efter att ha sett någons hund få blogga, bah hund!! Som om en hund kan skriva?! Ja, i alla fall är jag Zelda en chinchillaperser, den finaste kattrasen som finns, katternas Rolls Royce. Det är jag som bestämmer i hemmet, i alla fall över Tilda. Men Tilda har ju börjat mopsa sig lite, så ibland låter jag henne tro att det är hon som bestämmer. Men jag är i alla fall smartare än Tilda, jag har räknat ut exakt när matte ska ge oss godsaker. Det är på morgonen när hon ska fylla på kaffe i sin kaffekopp, då springer jag och så småningom Tilda (när hon har fattat) allt vad vi kan ut i köket, ibland så matte nästan snubblar över oss. Då, om vi har tur, plockar matte fram något extra gott till oss. Just nu är det blötmat från veterinären som är det godaste som finns. Vi äter upp det så fort så det går på några sekunder. Ibland fattar inte riktigt Tilda att det är något gott på gång men då brukar matte kalla på henne och efter en stund så trillar polletten ner och Tilda kommer också springandes. Livet är god mat det kan jag lova. Nu är det Tildas tur.

Mjau.... här är Tilda. Vill bara säga att jag älskar min matte mest i hela världen, hon är det absolut bästa som finns, jag älskar älskar älskar henne. Sa jag att jag älskar henne? Allra mest längtar jag efter henne när hon sover, jag blir så trött på hennes sovande. Visst sover jag också, men inte så många timmar i sträck!! Så jag tycker sådär klockan fem på morgonen att nu har hon faktiskt sovit klart. Då brukar jag hoppa upp i hennes säng och pipa och slicka henne i ansiktet allt jag kan. Ibland lyckas jag väcka henne, ibland inte. Lyckas jag inte så försöker jag igen om sådär tio minuter. När matte sjunger blir jag glad, jag rusar till henne, och tvättar henne igen. Och spinner. Jag spinner så matte nästan får tinnitus. Min lillmatte tror att jag spinner och piper när matte sjunger för att jag tror att matte har ont någonstans. Det är det dummaste jag hört. Matte sjunger jättebra. Sa jag att jag älskar matte mest i hela världen?

4 comments:

Ingrid said...

Åh, hahaha :-D jag sitter här och skrattar högt. Eller skrattar kanske är en överdrift. Jag fnyser och småskäller för att ni katter är så roliga. Ni skriver ju nästan lika bra som jag och det är inte illa. Ta hand om varandra och er snälla matte som helt klart är väldigt älskad :-D
Voff från Kasper

ime said...

Hahaha 😀😀 då är det du Kasper som är anledningen till att vi katter fick blogga. Tack för det!! Ta hand om din fina matte också!
Mjau från Zelda och Tilda

znogge said...

Så härligt att ha en så underbar matte! Verkligen kul att ni fick komma till tals.

Kram

ime said...

Tack snälla! Vi har hört att det ska finnas någon som heter Miss E i din familj?
Kram