Saturday, June 29, 2024

Lördag på Fresta gård

 






Vi åkte till ett härligt ställe idag och lunchade, jag och E. Ligger bara ett stenkast från stan men det känns verkligen som landet. Lite djur finns där och supergod mat. Jag åt ostburgare som var något av den godaste burgaren jag ätit och E åt tacos. Det var liksom ett ruffigt charmigt ställe. Vet att det är väldigt populärt. Efteråt tog vi kaffe på min balkong.

Vädret är fortfarande jättefint men imorgon ska det visst bli jättemycket regn och kanske åska.

Thursday, June 27, 2024

Torsdag


 Ännu en bild från Torsö, man skymtar E.

Älskade sommar. Bästa årstiden. Jobbar hemifrån idag, det var inte planerat så men jag var förfärligt trött när klockan ringde i morse. Sov lite längre och gick till bagaren sen och köpte morgonfrallor. Jag går ut på balkongen så fort jag har rast. Jag tror aldrig jag haft så fina blommor nån gång där, dom blommar och växer helt otroligt.

Skriver räkningar ikväll, var det inte typ 1 1/2 vecka sen jag gjorde det sist? Veckorna och månaderna går otroligt fort. Känns faktiskt som det varit sommar ändå ganska länge, det är väl för att det var så fint väder redan i maj.

Saturday, June 22, 2024

Midsommarafton

 






Vädret har inte varit så roligt i veckan men just igår, midsommarafton, blev det en varm och solig dag, helt perfekt. Vad som mer var perfekt var att jag tillbringade den på Torsö, mitt paradis direkt vid havet där E bor. Vi satt ute i hennes trädgård där det inte finns några andra hus utan bara utsikt mot en äng och så havet, åt sill och nypotatis. Vi gick sen till platsen där det finns en midsommarstång. Sen blev det kaffe och jordgubbstårta.  Jag har nästan svårt att fatta hur det är att bo på en sån plats, att alltid ha den miljön, skogen, havet inpå sig. Hur mycket stadsmänniska jag än är så förstår jag lyckan av att kunna leva i detta varje dag. Hur jobbigt det än är privat så kan man gå ut och hitta kraft i naturen. Vilken ynnest.

Sunday, June 16, 2024

Söndag


 Fick fina lövkojor av E igår.

Det blev riktigt fint väder idag, jag har legat i solen på min balkong och läst. Knallblå himmel och sköna vindar.  Läser en bok av Ninni Schulman som jag nog har läst innan, jag tror jag minns vem som var mördaren. Läste precis en annan bok av henne som heter Bara du. Otroligt bra, nästan omöjlig att lägga ifrån sig.

Jag har fem veckor att jobba innan semester. Det känns som väldigt länge. Jag har haft sen semester flera år i rad, har själv önskat det men just nu ångrar jag det. Det är alldeles för länge att vänta.

Saturday, June 15, 2024

Lördag


 Idag åkte jag ut till shoppingcentrat utanför stan,  en höst- och vårkappa på mq som jag spanat på var nersatt med 50%. Jag köper ofta på "fel" säsong för att det är så bra pris då.  Det blev också två kuddar till balkongen på Hemtex och en bodylotion på Rituals, allt till 50%. Men nu får det vara slutshoppat på ett tag. Jag lunchade på Espresso house också. E kommer till mig i eftermiddag på en fika. Det regnar och blåser ute, trist väder.

Veckan på jobbet har varit ganska hemsk, otäcka ärenden som jag fått ta tag i. Det har varit min första hela vecka som planerare och jag var helt slut igårkväll. Så här brukar det inte vara, de värsta ärendena brukar spridas ut. Brukar inte heller vara samma person som sitter med det. Nästa vecka blir lugnare för då är det inte jag som har ansvaret.

Saturday, June 08, 2024

Lördag i Malmö

 


I förmiddags var jag och fixade naglarna, sen passade jag på att rösta. Jag var lite sugen på en större stad idag så jag tog tåget till Malmö. Det har inte varit jätteroligt väder men det är i alla fall betydligt roligare att strosa runt i Malmö än hemma, roligare butiker och ett härligt folkvimmel. Jag tog en macka och kaffe på AB Småland, det härliga stället med kläder, inredning, blommor och annat. Verkligen en favoritbutik för mig, de har sån härlig stil på allt. Köpte en blomma där också. På Designtorget köpte jag en liten present till Dante. Det blev några trevliga timmar i Malmö och över 11000 steg.

Monday, June 03, 2024

Tankar

 Jag mår inte helt bra just nu. Kan inte gå närmare in på det men det känns som en massa känslor och tankar snurrar inom mig. Saker och händelser jag varit med om i mitt liv ända sen jag var liten.  En rädsla för övergivenhet. En saknad av människor. Det kommer förhoppningsvis gå över. Idag pratade jag med en kund som lät precis som min moster som gick bort för 3 år sen, hon hade till och med samma förnamn. Jag känner en saknad efter henne, en person som är äldre än en själv som man kan prata med. Jag har ingen kvar från den äldre generationen. 

Jag hade planerat veckan men den planen gick i stöpet direkt. Tågen gick inte i morse. Jag brukar ha för vana att kolla i appen redan när klockan ringer. Jag glömde det idag så jag gick upp och åt frukost. Sen kollade jag i appen och insåg att det fick bli hemarbete. Tur jag har möjlighet till det.

Sunday, June 02, 2024

Sölvesborgsbesök

 


Igår tog jag tåget till Sölvesborg. Jag och E fikade på Ritz och strosade sen runt i den lilla mysiga staden. Hemma upptäckte jag att det var 29 grader varmt, det var inte fullt så varmt i Sölvesborg, det fläktar lite från havet. Man undrar ju lite hur sommaren ska bli när det är såna här temperaturer redan. När jag kom hem igår började det åska och regna, jag var en stund på balkongen trots regnet, jag har ju tak. Men efter ett tag började det stänka på mig ändå. Mina blommor frodas och är helt fantastiska. På Smaralda köpte jag en liten jacka, den är för varm att ha sommartid men jag har spanat på den ett tag och det fanns bara en i min storlek. 

Veckan som kommer är lite kortare, jag har planerat tre dagar på kontoret och en hemifrån. Sen blir det inte alltid som planerat.