Saturday, August 31, 2024

Sölvesborgsbesök





 Idag tog jag tåget till Sölvesborg. E var upptagen men jag åkte ändå. Köpte en kofta på mq med 20% rabatt, fikade på Ritz och satt ute såklart. Vädret är fantastiskt. Hemma gick jag en sväng här, köpte en bukett blommor med en hortensia, dom är så fina. Ikväll ska jag kolla på Finnkampen. Det är en skördemarknad här i stan men jag hoppade över den faktiskt. Var nöjd med mitt Sölvesborgsbesök och promenaden hemma.

Thursday, August 29, 2024

Torsdag

 Man kan verkligen inte klaga på vad denna sommar levererar gällande vädret, fortfarande varmt och soligt. Det enda tråkiga är att jag missat att vattna astern jag köpte så den ser helt värmechockad ut.

Jag har jobbat hemifrån idag, väldigt länge sen sist men det är skönt att få sova lite längre. Tillbaka till kontoret imorgon för att avsluta veckan. Måste verkligen hitta på något till helgen. Har bara varit hemma två helger i rad och det är tråkigt. J är här ett par dagar. Han har varit på kräftskiva, alltid kul med lite sällskap.

Sunday, August 25, 2024

Mondo


 Alltså vilken underhållning den här killen ger oss. Har precis kollat på Diamond league från Polen och Armand Duplantis sätter världsrekord- igen!! Han är helt unik. Jag som älskar kolla på friidrott njöt av en fin stavhoppstävling med tre hoppare över 6 meter. Jag gillar också att se Andreas Kramer springa 800 meter, Daniel Ståhl kasta diskus men Duplantis är i en klass för sig. 

Saturday, August 24, 2024

Lördag

 Nu har jag avverkat två arbetsveckor och har nästan glömt hur det känns att ha semester. Jag stapplar upp när klockan ringer på morgonen helt förvirrad och släpar alla grejor fram och tillbaka,  har återgått till ryggsäck igen för att det är så tungt annars. Om jag av någon anledning känner på morgonen att jag behöver jobba hemifrån, tågen kanske är inställda, så måste jag ha tillgång till allt. Igår var det i alla fall skönt att det var fredag. Det är en festival här i staden med stora artister, som Zara Larsson och Thomas Stenström så det var mycket ungdomar på tåget och jag hörde musiken när jag skulle sova. När jag går hem för helgen kan jag känna ett styng av ensamhet när jag inte har något planerat. Men man kan inte göra saker varje helg. Det är även då en saknad kommer att jag har så långt att träffa Dante t ex. Att man aldrig spontant kan träffas utan det måste planeras med tågbiljetter och semesterledighet. Det är som det är. Jag saknar mina katter väldigt mycket. Varje gång jag träffar min granne som har två katter och som fick kattsand och -mat efter Tilda så frågar hon om jag inte skaffat någon ny katt och varje gång svarar jag att jag inte ska göra det. Men gud vad jag saknar att ha djur. Dom var ju min lilla familj.

Monday, August 19, 2024

Sensommar

 


Nu känner jag verkligen av sensommaren, det är så skön luft och faktiskt lite mysigt att det mörknar lite tidigare på kvällarna.

Idag har min lille Dante börjat skolan, herregud vad tiden går. Jag har inte fått reda på än vad han tyckte om det hela, lille älsklingen. Han är så duktig. 

Vecka två på jobbet, nu känns semestern avlägsen. Tänk vad snabbt man ändå kommer in i allt igen.

Friday, August 16, 2024

Äntligen fredag

 


Då har jag jobbat en hel vecka och är rejält trött ikväll. Värst var måndagen, jättemycket att göra sen blev det lite lugnare under veckan. Men usch när klockan ringer på morgonen. Sommaren har i alla fall fortsatt, igår var det jättevarmt, 29 grader i min hemstad när jag kom hem på kvällen, inte mig emot, kylan kan vi vänta med. Blir en lugn helg, ska sova!! Skulle velat åka till Sölvesborg imorgon på trädgårdsdag men jag fick bara tvättid mitt på dagen i morgon så jag hinner inte, synd.

Köpte en aster på vägen hem idag, en fin förhöstblomma.

Sunday, August 11, 2024

Lite vemod


 Bild tagen på Haväng.

Lite vemodigt är det allt att sommaren börjar gå mot sitt slut och att en jobbvardag börjar igen. Det mörknar tidigare och vädret har varit lite sisådär i helgen, blåsigt och igår regnade det lite emellanåt. OS avslutas också idag.

Jag har förstått att det varit lite tufft på jobbet, varit en del sjukfrånvaro så det blir till att sätta tänderna i en hel del imorgon. En person har sagt upp sig och utan att vara elak kommer det inte att märkas så mycket, tyvärr tar nyrekrytering hos oss alltid väldigt lång tid, man vill ju gärna att vi ska vara fullt bemannade. Jag blir lite matt när jag tänker på jobbet. Redan nu längtar jag till helgen när jag är ledig igen.

Friday, August 09, 2024

Härliga Hällevik

 



Gårdagskvällen blev en underbar kväll som stoppas in i minnesbanken och kan plockas fram när det är mörkt och trist i vinter. Jag och J var på jazzfestivalen i Hällevik, denna lilla pärla som ligger direkt vid havet. J kom till mig med tåget direkt från sitt sommarjobb som notarie på Lunds tingsrätt. Efter att han ätit åkte vi till Hällevik, jag hade reserverat en bil. Vi var framme vid halv åtta och då var hela tältet fullsatt där konserten skulle vara. Det var ett danskt band som drog igång det hela och vi kunde såklart höra allt men vi såg inte så mycket av scenen. Efter det bandet var det en konsert med Sarah Dawn Finer. Eftersom man hörde allt så bra gick vi en promenad längs havet och njöt av en helt vindstilla ljummen kväll, det var otroligt vackert. Det är inte så mycket som slår Blekinge och de små gamla fiskelägena direkt vid havet. Nu på morgonen har J åkt till Lund igen för att jobba och jag har min sista semesterdag. Jag är helnöjd med årets semester, sånt underbart väder och jag har hunnit med att göra lite utflykter och träffat vänner. Känns faktiskt helt okej att börja jobba nästa vecka.

Thursday, August 08, 2024

Torsdag


 Jag har förnyat ganska mycket i mitt hem denna sommaren, inga stora grejor men ändå sånt som gör att det känns lite nytt och fint. Igår köpte jag den fina krukan på bild till 50% rabatt, den är från Miljögården. Förnyade min balkong med nya kuddar och solcellslampan. Ny pläd i vardagsrummet och ljusstake och ljus. Känner mig redo för hösten med mörkare kvällar även om jag helst har sommar ett bra tag till.

Igår mötte jag en fd arbetskamrat från tidningstiden, han är ganska mycket yngre än mig och jättetrevlig, jag har jobbat med så många trevliga människor. Vi pratade om tidningen såklart, han fick nytt jobb för ett tag sen och det var bra för väldigt många har försvunnit som han jobbat med. Finns knappt några kvar, ett helt gäng blev utköpta, han trodde de fått en årslön för att sluta, då är dom i min ålder. Det är ju lite svårt när man har 4-6 år kvar att jobba, lite för tidigt att ta pension, men tar man inte det kanske man blir helt uppsagd istället. Det är tråkigt att vara på en arbetsplats där det bara dras ner och man hela tiden väntar på att fler folk försvinner, han tyckte de 5 senaste åren varit hemska. När jag jobbade där var det tidningens guldålder, vi slog försäljningsrekord hela tiden. Tur man slutade i tid.

Tuesday, August 06, 2024

Österlen





 Idag kom E och hämtade upp mig och vi körde till underbara Haväng på Österlen. Vi slog oss ner på en filt och drack kaffe och åt en macka, vi kom iväg tidigt så det var inte mycket folk på plats. För er som inte känner till Haväng är det alltså en stor äng som sen sluttar ner mot havet, en magisk plats innan Kivik, ljuset är speciellt där och har man tur kan det komma en skock får och springa förbi. Landskapet är som en hed och väldigt speciella blommor växer där. Där finns ett fornminne, en över 5000 år gammal grav från stenåldern.






Sen körde vi vidare till Simrishamn, strosade runt lite och åt en lunchbuffé på Börje Olssons skafferi, jättegott. Vi gick ytterligare promenad längs hamnen och det var helt vindstilla och knallblå himmel utan ett moln,  vilken dag och vilken tur jag haft med semestervädret. På hemvägen stannade vi till vid Yngsjö rökeri så jag fick köpa lite varmrökt lax.

Monday, August 05, 2024

Sista semesterveckan


 Idag har jag hunnit med ett besök på köpcentrat utanför stan. Jag har sett ett par byxor på mq som jag har i svart nu finns i en kaki-färg på rea, dom kostar normalt 499 men var nu på rea för 199 och jag är ju världsbäst på att fynda så det blev dom och sen hittade jag en längre rak kjol i svart. 

Jag har skaffat appen Max där OS visas, jag som älskar att titta på friidrott vill ju inte missa det, ikväll är det stavhoppsfinal och igår såg jag fantastiske Truls ta silver i pingis.

Såg idag att en tidigare chef jag haft på tidningen har gått bort, så sorgligt, han blev bara  66 år. Han var en väldigt snäll och omtänksam människa. Jag trivdes bra med honom. Vila i frid Richard.

Sunday, August 04, 2024

Jönköpingsbesök

 




Har haft underbara dagar hos min väninna A och hennes man K i Jönköping. A mötte mig vid tåget, det var så känslosamt att träffas, det blev lång kram och lite tårar, sen gick vi  till ett mysigt ställe och lunchade. Promenerade en runda på stan efteråt, det är så vackra omgivningar med Vättern och även andra sjöar där dom bor. A fick ett sjukdomsbesked i januari, just nu mår hon bra och har fina värden. Vi var ute och gick ytterligare en gång. Åt god mat på kvällen.




På lördagen åkte vi till ett rosarium. En fin herrgård med fantastisk park och massor av rosor, så otroligt vackert. Vi har alltid så mycket att prata om också. Tiden bara flyger iväg. Jag hann träffa deras dotter också med hennes två små barn och fika tillsammans innan jag åkte tåg hem igen. 

Tänk att jag har en hel semestervecka kvar, jag har kopplat av så bra och det har varit så fint väder. En väldigt bra semester faktiskt.