Saturday, September 14, 2024

Lördag i Malmö




 Idag tog jag och E tåget till Malmö för att äntligen fira hennes 60-årsdag. Vi promenerade lite på stan, jag köpte ljus på Designtorget och vid halv 1 hade vi bord på Johan P, en gammal välkänd fiskrestaurang. Vilken god mat! Jag åt grillad lax med någon örtröra till som var jättegod, E åt Moules frites. Sen blev det kaffe och pavlova till. Det är en sån fin restaurang med vita dukar, vacker inredning och jättefin service. Jag har ganska höga krav när jag går på restaurang, går aldrig tillbaka om jag inte blir nöjd. Men hit går jag gärna igen. Fantastiskt fint väder har det varit också, jag gillar ju alltid lite större städer och folkvimmel. 

Wednesday, September 11, 2024

Onsdag


 Jag jobbar och sliter. Släpar allt fram och tillbaka, min ryggsäck med dator, hörlurar och alla tre par glasögon, en tygkasse med matlåda, paraply och skor ibland som jag byter om till. Sen har jag en liten Mullberry-väska med nycklar, mobil, lite smink, kontokort, passerbricka till jobbet med mera. Den lilla väskan gick helt itu igår.  Tycker jag har otur med väskor. Men jag fick snabbt gå och köpa en ny väska igår. Det finns knappt väskaffärer längre, jag som jobbat i väskaffär tycker det är synd. Men jag hittade min nya väska i en skoaffär.

I morse ösregnade det, så mycket att trots att man har paraply så blir man blöt. Jag går fortfarande omkring i sommarmood. Men jag inser att jag måste skaffa en riktig regnkappa, jag har bara jackor och kappor som är opraktiska, så typiskt mig. Nu får man nog inse att hösten är nära och att man behöver vara lite mer praktiskt klädd.

Nu går ytterligare en vecka mot sitt slut och nästan halva september har gått och jag hänger inte med.

Friday, September 06, 2024

Fredag

  


En liten orkidé i en fin rosa färg blev det idag. Vilken sensommar vi har! Jag njuter ofantligt, ju längre hösten och kylan väntar, desto bättre. Jag har en semesterdag idag, planen var att jag och E skulle åka iväg imorgon, E fyllde 60 häromdagen,  men våra planer fick ändras eftersom all tågtrafik söderut är inställd i helgen pga planerat banarbete. Vi skjuter på det till nästa helg. Jag hade lite saker att hinna med idag och jag behöll semesterdagen eftersom det är så härligt väder. Det blev en efterlängtad sovmorgon, sen var jag och fixade naglarna. Efter det åkte jag ut till köpcentrat utanför stan. Skulle hämta en kjol jag beställt men den var inte bra så det blev retur. Efter det handlade jag mat och sen åkte jag till min hemby för att titta till föräldragraven. Jag har inte varit där sen början av sommaren. Det är min bror som sköter den i år. Imorgon är det 10 år sen min mamma dog. Tänk vad mycket som hänt på dessa tio år. S har flyttat till Stockholm, jag har blivit mormor. J bodde i Japan när min mamma dog men han har flyttat hem igen. Många av mina gamla klasskompisar har föräldrar som är begravda nära mina föräldrar. Det känns så konstigt att se.

Sunday, September 01, 2024

Tankar en söndag





 Några bilder från mitt vardagsrum. Det är nu i september 14 år sen jag flyttade in i min bostadsrätt och jag trivs så väldigt bra.  Visst saknar jag huset emellanåt och Sölvesborg men det var jobbigt att sköta huset ensam och Sölvesborg kan jag åka till när jag känner för det. När jag åker dit är det ju bara mysigt att gå i butiker, fika och ibland åker jag till Torsö.  När jag bodde där var livet hektiskt med allt man skulle hinna med. Jag kan bli så förundrad över dom som bor kvar i sina hus som dom köpte som unga och fortfarande är gifta och har barn som kommer hem till sitt föräldrahem. Jag har fått sköta allt själv, byta ut saker i huset, renovera badrum, få huset ommålat osv. Vad annorlunda det måste vara att vara två om det och ha någon att dryfta allt med och dela kostnader med. Men å andra sidan är jag väldigt självständig och råder över allt i mitt liv, ingen har makten att förändra till något jag inte bestämmer själv över.