Saturday, June 18, 2016

Lördag

Så här kunde man ju önska sig att det skulle se ut när jag ska ha en veckas semester efter nästa vecka. Men det gör det inte. Inget jag sörjer över heller, jag är glad att jag ska få ha en veckas betald ledighet, det var väldigt länge sen. Tänk vad bortskämd man var och vad man tog det för givet, jag hade väl över 30 dagars betald semester om året när jag jobbade på tidningen. Ska jobba idag, måndag, torsdag och fyra timmar på midsommarafton nästa vecka. Efter semesterveckan ska jag jobba tre veckor innan jag har två veckors ledigt till. Det jag hoppas på är fint väder såklart, allt blir så mycket roligare då. Jag kan njuta på min balkong. Idag är det inget vidare väder, mörka moln och blåsigt, igår regnade det när jag cyklade hem efter stängning.
I början på oktober kommer T tillbaka. Jag hoppas verkligen jag kan ordna ett extrajobb till dess, egentligen är det inte klokt att man måste ha två jobb, att det är så få timmar inom handeln så man inte kan leva på den lönen. Att man måste ha en partner för att det ska gå ihop, det är år 2016!? Jag som är feminist och vill vara självständig, hur har jag kunnat acceptera det här? Allt handlar om val man gör i livet, jag uppskattar väldigt mycket att jag kan gå och cykla till mitt jobb, jag tycker det är roligt att jobba med detta, jag valde en gång att kliva av det jag jobbat med många år i mitt liv. Jag kände att det liksom var dags, jag var 45 och visste att skulle jag göra något annat i mitt liv så kunde jag inte vänta. Jag ångrar inte min hudterapeut-utbildning, jag tror alla kunskaper och utbildningar är bra. Jag fick ändå jobba med behandlingar i fyra år. Hade gärna fortsatt med försäljning inom den branschen, men det blev inte så. Jag tror inte saker bara händer av en slump, fina L som jag hade som chef i Lund när jag jobbade där återkom förra året i mitt nuvarande jobb och är stor orsak till att jag ändå fick fast tjänst. Och det är jag glad för, med tanke på hur det är nu. Att det är JAG som är fast anställd trots att nuvarande chef inte klarade av att jag hade frågeställningar och synpunkter i våras. Jag är van vid att kunna vara rak och det sa hon när hon började att hon ville att man skulle vara. Men det var inte sant. Det har fått konsekvenser. Men jag försöker tänka att jag inte bryr mig, jag gör mitt jobb så bra jag kan och vill inte att den glädjen ska försvinna beroende på hennes agerande. Så får jag försöka tänka nu.

2 comments:

znogge said...

Man borde verkligen inte behöva ha två jobb för att klara sig eller vara beroende av en partner. Men det är tufft på många vis i dag. Inser att min långa sommarledighet är en förmån och extra bra var det naturligtvis när barnen var små.

Ha en bra söndag!

ime said...

Ja jag unnar alla som jobbar inom skolvärlden ett riktigt härligt sommarlov! Det är ni värda. Önskar dig också en bra söndag!