Thursday, June 30, 2016

Torsdag

Har cyklat till biblioteket och lånat böcker och så köpte jag lite frallor hos bagaren. Igår var G hos mig och fikade, jag hade gjort jordgubbspaj.
Har rätt mycket huvudvärk, igår kändes det nästan som ett migränanfall, tog en ipren och sov en stund. Känner av det idag också. Igår slog det om lite i vädret, blev plötsligt riktiga skyfall. Har ju märkt innan att jag ofta får huvudvärk vid ombyte av väder. Sen vet jag att jag pressar mina käkar på nätterna. Hade bettskena ett tag, men den plockade jag ut på natten utan att jag var medveten om det, på morgonen låg den prydligt på mitt nattduksbord och där gör den ju ingen nytta. Skulle behövt lite massage, är väldigt spänd i nacke och axlar.
Har känt mig ledsen inombords. Det är lite trist att vara ensam emellanåt. Man märker av det mer just när man har lite ledigt. Man behöver ha kontakt med andra människor och jag är ju inte bra på att ta initiativ. Hade kontakt med C igår, det närmar sig ettårsdagen sen hennes mamma så oväntat gick bort. C har det tungt nu, hon berättade att det känns som hennes sorgeår precis börjat. Sorg har nog ingen manual, det skiftar nog mycket mellan personer. Efter vi pratat lite satte hon in ett så fint foto på sin mamma på instagram där hon står och tittar ut över havet, taget veckan innan hon dog. C hade skrivit så vackert om det. Hon kan sätta ord på sin sorg. Kan tänka mig också att när det gått ett år kanske en del tror att det värsta är över. Men det behöver inte vara så. Kan sörja lite över att jag inte hann med min egen mamma tillräckligt när jag var yngre. Att jag lämnade henne ensam på helger och så. Aldrig att hon beklagade sig. Men jag kan vara ledsen över det nu. Nu vet jag lite mer om hur hon nog kände det.

No comments: