Friday, May 19, 2017

Fredag

Nu är det sommar, i min del av Skåne i alla fall. Ska ge mig av till Hässleholm för att sälja prenumerationer. Det går inte så bra och eftersom jobbet är provisionsbaserat tjänar jag helt enkelt inte tillräckligt. Så ihop med min deltidstjänst i butiken är det inget vidare resultat. Har funderat fram och tillbaka, jag mister ju utkörningen av Mosaik-tidningen dessutom eftersom det ska gå över till Tidningsbärarna. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, om jag ska försöka få tag i ett annat extrajobb. Eller om jag ska kämpa på med prenumerationerna. Har funderat på om jag ska kontakta olika rekryteringsbolag, det finns ju ibland typ receptionist eller kundtjänstjobb men då måste jag ju sluta med tidningsjobbet. Det är inte lätt att veta i förväg vad som är smartast. Jag borde ha ett jobb med mer timmar i grunden så jag slipper den här oron. Det är inte lätt inom handeln och jag är ju inte i någon attraktiv ålder. Yngre ålder går före erfarenhet.

2 comments:

znogge said...

Inte helt lätt det där. Personligen hade jag dock försökt att hitta något annat än ett provisionsbaserat arbete. Tråkigt att det är så åldersfixerat på den svenska arbetsmarknaden. Varför inte utnyttja gedigen erfarenhet i stället?

Kram och ha en bra fredag

ime said...

Ja det är bättre med ett extrajobb som inte är provisionsbaserat. Allra bäst hade det varit för mig med fler timmar i butiken. Det är tyvärr åldersfixerat i Sverige och speciellt inom branscherna jag varit i. Man tar hellre någon yngre med mindre erfarenhet och kunnande. Vi lever i en ungdomsfixerad värld.
Kram och detsamma till dig!