Thursday, May 11, 2017

Torsdag

Idag har jag varit i Ystad, prenumerationsförsäljningen gick inte alls bra men jag blev glad av att solen faktiskt tittade fram. Så när jag skulle åka hem gjorde jag en avstickare till Ystad Saltsjöbad. Parkerade bilen och gick till stranden och promenerade lite. Underbart, som man kan se på bilden. Sen gick jag in på spa:et och snokade lite. Köpte en ansiktsrengöring från Comfort Zone och drömde om hur härligt det hade varit att boka in sig på spa en helg. Skrota omkring i badrock och ta någon behandling och bara njuta. Jag har varit där en gång, när jag jobbade på tidningen fick vi ett presentkort där så jag bokade in mig, åt lunch, solade lite och tog en ansiktsbehandling.
Nu börjar det klarna med köpcentrat som planeras öppna under nästa år någon km utanför centrum. Vi fick läsa i tidningen att vår kedja ska öppna en butik till. Väldigt många kedjor ska öppna där, butiker som nu finns i centrum. Det här är tråkigt. Vår stad är för liten för att det ska finnas underlag och tyvärr får nog centrum betala ett högt pris för det här. Men jag är inte säker på att det i det långa loppet är centrum som förlorar. Men då är ju frågan hur många som har överlevt. Det finns x antal pengar som kunder spenderar, de pengarna fördubblas ju inte för att det plötsligt finns dubbelt upp av alla butiker. Och jag tror inte man lockar långväga kunder. Vår butik känns för liten för att finnas på två ställen. Ja, den som lever får se. Jag har bestämt mig för att inte oroa mig, man kan bara göra så gott man kan. Jag får väl sälja min bostadsrätt och flytta någon annan stans, kanske till Stockholm om jag kommer längre fram i bostadskön där.

2 comments:

znogge said...

Det finns bara ett begränsat antal kunder och pengar så någon brukar tyvärr bli lidande. I vår stad har en del butiker i centrum slagit igen medan många söker sig till köpcenter i stället. Men även några av dem har fått försämrad omsättning och en del lokaler är tomma.

Ystad Saltsjöbad är alltid värt ett besök och vi har varit där några gånger.

Önskar dig en fin helg!

Kram

ime said...

Ja i Malmö-trakten känns det som att butikerna bara liksom flyttar omkring. Det finns ju inget tråkigare än tomma butikslokaler. Köpcentrum kan väl vara roligt att gå i men jag föredrar ändå stadsmiljö och uteserveringar när det är säsong. Hur kul är det att gå inne när det är sol?
Önskar dig detsamma!
Kram