Saturday, June 03, 2017

Lördag

Har jobbat tre timmar idag, sen cyklade jag hem och har planterat blommor till min balkong. Det blir sommar direkt, så fint, älskar pelargonior. Igår när jag sålde prenumerationer träffade jag en gammal klasskamrat. Har träffat henne tidigare och får alltid en lite olustig känsla när jag pratar med henne. Nu låter detta elakt men hon är väldigt självgod och så har hon barnbarn och undrar alltid "har du inte fått några?" Till och med när min dotter var med en gång så frågade hon henne "har du inga barn?" Min dotter var kanske 24 vid det tillfället. Det är klumpigt uttryckt. Dessutom är det väl ingen särskild bedrift att få barn? Alltså fem års universitetsstudier är väl en bedrift? Så då flyger fan i mig och jag skryter extra mycket om mina barn. Sen ska det visas foton på små barn som äter och har mat i hela ansiktet och det ska man tycka är jättesött. Jag älskar små barn, det är inte det det handlar om utan det här självgoda sättet. Jag tror jag ska dra upp min mobil och visa mina katter nästa gång jag stöter på henne.
Jag hade reserverat en bil sen på eftermiddagen så jag åkte till Maxi och handlade lite, sen hem och lämna det, vidare till Blomsterlandet för att köpa blommor till min balkong och till graven, vidare till min hemby för att plantera på graven, sen in till stan och tömma bilen och till sist lämna bilen. Två timmar som jag hyrt bilen räckte inte, fick lägga till en halvtimme, det är inga problem, man bara ringer till Move Abouts kundservice, men jag blev förvånad att tiden inte räckte till, men en fredageftermiddag är det mycket trafik också. Efter det här träffades jag och E, hon bjöd på pizza och sen satt vi hos mig och pratade lite. Imorgon är jag ledig, efter det här 10-dagarspasset.

2 comments:

znogge said...

Den sortens människor är verkligen påfrestande och irriterande! Vi har alla olika mål och tar oss an livet på olika sätt och det ena är inte bättre än det andra. Själv är jag glad över att våra barn har klarat av sina universitetsutbildningar. Inte för att det är ett måste utan för att det ger dem en trygg bas på arbetsmarknaden. Var och en finner sin egen väg!

Kram och ha en bra dag!

ime said...

Ja men precis min åsikt! Jag skulle aldrig trycka upp bilder i ansiktet på någon annan och förhöra någon om ev barnbarn på väg. Jag tycker också det är bra om man har sin utbildning klar. Men precis som du säger var och en finner sin egen väg och man ska inte säga till andra hur de ska leva.
Kram