Saturday, February 23, 2019

Att hitta sin stil

Jag har alltid varit intresserad av mode och kläder. När jag var yngre hakade jag alltid på trender och kunde vara riktigt modig. Numera försöker jag ha min egen stil. Något jag fastnat för är den här preppy-looken. Men att göra den lite mer personlig. Jag kollade på Wikipedia vad preppy står för och det kommer från Amerika, från dyra privatskolor inspirerat av sportig stil (inte alls jag) förmögenhet (definitivt inte jag) och märken som Ralph Lauren, Gant och Bomerang. Märken jag gillar men inte ofta handlar från. Men man kan sätta ihop sin egen preppy-stil. Jag får inte riktigt det här med bilder att funka från läsplattan, jag får beskriva istället. Igår hade jag en rutig kjol från Bondelid, rutor i brunt och ljusbrunt. Jag hade en stickad tröja från Wera, Åhléns märke i brunt/senapfärg och samma färg på strumpbyxorna. Det trivdes jag i. Den här bruna färgen var helt ny för mig. Jag har köpt två par nya byxor till våren, ett par himmelsblå lite tunnare och vida och ett par beiga mer kostymbyxor. Jag har också köpt lite nya blusar. Den här jag köpte i Stockholm på rea från Lexington kan bli fin till dom blåa byxorna. Jag gillar att hitta plagg som passar ihop. Vi har olika intressen, andra har kanske hobbies dom lägger pengar på, en del reser jättemycket. Och det ena är inte mer rätt än det andra. Men jag är en liten klädnörd.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det är ju jättekul att du har ett intresse som du kan hänge dig åt. Ibland önskar jag att jag var modeintresserad och hade lätt för att se vad som blir rätt. Men jag tänker ofta inte alls på kombinationer utan köper enstaka plagg som jag tycker är fina. Resultatet blir lite tråkigt men jag trivs ändå ganska bra i det jag har :D
Kram

ime said...

Det viktigaste är att man trivs i det man har på sig! Jag gillar att göra mig fin men när jag är ledig blir det dom mest bekväma jeans jag kan hitta, just nu väldigt slitna men sköna.
Kram

Från Glam till Damm said...

Hej,
Ja, det är så kul med kläder! Jag är också mer intresserad av stil än mode nu. Jo, jag vill tipsa om att både Lindex och Kappahl har serier som passar och som liknar GANT och Lexington etc. Holly & Whtye på Lindex och Hampton Republic hos Lindex, very preppy indeed! Och mycket prisvärt, klassiskt och elegant.

Ha en fin dag!
Kram, Anneli

Znogge said...

Kläder är kul och det du hade på dig i går lät ursnyggt! Vissa plagg kan det vara värt att betala mer för som en bra kjol medan toppar kan vara av enklare kvalitet.

Kram och god söndag!

ime said...

Anneli: jo jag har sett de kollektionerna på Lindex och Kappah! Riktigt snygga!
Önskar dig också en fin dag!
Kram

ime said...

Znogge: tack! Jag kände mig lagom fin och trivdes i det, nöjd också att våga prova nya färger.
Kram och detsamma till dig!