Saturday, February 09, 2019

Lördag

Resultatet av att ha gått upp vid 4-5-tiden hela veckan är att jag vaknar halv 7 på lördagsmorgonen utan att kunna sova längre. Vad gör man uppe så här tidigt när man är ledig? Har hunnit dricka mitt morgonkaffe redan. Har mycket att göra här hemma med städning och liknande. Så jag blir hemma hela helgen. Ska bara göra några ärenden på stan.
Jag lovade skriva om märkliga saker jag varit med om efter ett inlägg där Anneli berättat i sin blogg vad hon upplevt. Jag väljer ut några märkliga händelser jag upplevt. Tilda, min lilla katt, är väldigt kärleksfull och vill gärna spinna högt nära ens öra och tvätta en i ansiktet när man sover. En gång var hon extra ihärdig och jag kunde inte sova så jag bar helt enkelt ut henne ur mitt sovrum och stängde dörren ordentligt. Sov vidare men vaknar plötsligt av att jag har hennes lilla ulliga ansikte och tunga på mig igen. Jag fattade ingenting!! Dörren jag så noga stängt var öppen igen och ingen liten glipa utan vidöppen. Jag är övertygad om att någon släppt in henne igen. Vem? En annan gång var jag och E vid mina föräldrars grav och jag skulle sätta lite blommor. När jag står där rycker någon plötsligt rätt hårt i min klänning och jag vänder mig om för att fråga E vad hon gör. Men E står ett par meter ifrån mig och ser frågande ut. Men hon har förklaringen: det är din mamma! Hon var alltid sån, skulle liksom rätta till saker, lite retfull på ett skojigt sätt. Hon skulle absolut släppt in Tilda i mitt sovrum och sen skrattat åt vad Tilda gjorde. Hon älskade djur lika mycket som jag. En annan sak som hände var när mamma levde sina sista dagar. Hon var gammal och hade slutat äta och dricka och vi visste att slutet var nära. Det är svårt att beskriva känslorna man har, man vill bara att hon ska få somna in och inte lida. Jag hade svårt att sova och var ledsen. På natten känner jag hur någon lägger sin hand på min axel. Jag flyger upp ur sängen och blir jätterädd, men ser såklart inte någon. Jag känner att det är min pappa som varit hos mig och tröstat. Så jag är övertygad om att vi har dom vi mist omkring oss. Dom finns här.

4 comments:

Znogge said...

Intressant upplevelser och det finns en hel del som vi inte kan förklara. Vår ena katt kunde dock öppna dörrar och gjorde det ofta men då brukar man veta om de har den talangen. Själv minns jag den natten min pappa dog. Jag var hemma och sov efter att ha vakat på sjukhuset hela dagen. Mitt i natten vaknade sonen som då var fyra år och grät hysteriskt. Det var exakt samma klockslag som min pappa somnade in.

Hoppas att du får en fin lördag men visst är det retligt att vakna så tidigt när man är ledig...

Kram

ime said...

Tänk att din son vaknade när hans morfar dog. Så underligt. Är man fyra år kan man ju ha nära band till sina mor- och farföräldrar.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Du har varit med om märkliga saker och jag tvivlar inte ett dugg på att det var så som du beskriver det. Jag har hört om underliga upplevelser från andra också och det har varit från jordnära personer. Jag är övertygad om att de har upplevt precis det de säger. Jag har ändå svårt att riktigt tro på att våra närstående finns omkring oss. Eller rättare sagt, jag vill nog inte att det ska vara så. Jag vet inte hur man ska förklara alla underliga upplevelser men jag tror att det finns naturliga förklaringar. Hjärnan får mig att se hallucinationer ibland i ögonvrån och det hör till en av mina sjukdomar. Ta inte illa upp, jag förkastar inte det du skriver men jag har själv svårt att tro på just att närstående finns kvar. Jag är inte lika övertygad om att inget övernaturligt finns.
Kram

ime said...

Jag tar absolut inte illa upp, man får ha vilken uppfattning som man vill. Jag har annat jag upplevt men jag vill inte skriva om det, det känns helt enkelt för svårt att berätta om. Jag har inga svar och inga förklaringar.
Kram