Saturday, September 09, 2023

Älskade sensommar

 


Men alltså vilket septemberväder vi har! 24 grader varmt idag och i morgon väntas det rekord med 27 graders värme! Jag och E har varit här i min stad, hon fyllde år i tisdags och jag bjöd på mat på Birgers & vänner, vi satt ute, jag åt en god asiatisk sallad. Vi gick lite på stan, det är Bokfestival med trevliga kulturarrangemang. Gott om folk ute. Jag bjöd på glass och vi satt i solen och bara njöt. Sen har vi varit på min balkong ett par timmar. Man bara suger i sig av sol och värme, det jag inte fick på min semester njuter jag av nu.

När vi gick på stan slog det mig att jag kunnat tänka mig att jobba i butik igen om det inte varit en så osäker bransch. Om jag t ex fått en 75%-ig tjänst hade jag kunnat tänka mig att sälja kläder igen. Men tyvärr,  det är en bransch där det är för få timmar, plötsligt bara hyvlas arbetstiden ner.  Den branschen jag är i nu känns tryggare men det är väl också det enda positiva. Ja förstås att man kan jobba hemifrån. Det har varit en jobbig vecka, jag har flera dagar tänkt att imorgon kan jag nog åka till kontoret, men jag har varit så risig på morgnarna och hostig. Jag har inte känt mig så dålig att jag inte orkat jobba men som vanligt har vi varit underbemannade och jag är ärligt så fruktansvärt trött på det. I tre år har jag haft denna tjänsten och hur många som än börjar är vi hela tiden underbemannade. Igår var det så tjafsigt också. Jag får försöka hålla tyst, bara göra mitt jobb, inte gå in i några diskussioner. Tråkigt nog.

4 comments:

znogge said...

Ja, vilket alldeles fantastiskt sensommarväder vi kan njuta av nu! Det ser ut att fortsätta några dagar till så det är bara att tacka och ta emot.
Vilken bra och mysig lördag det blev.

Betydligt tråkigare hur det är på din arbetsplats. Tjafs känns så onödigt tycker jag och det handlar liksom om vuxna människor. Men som sagt det är en fråga för ledningen fast helt lätt att komma tillrätta med sådant är det inte. Inser att jag varit väldigt förskonad på mina arbetsplatser. Det är tyvärr tufft i många branscher i dag så jag förstår att du är tveksam till att byta. Vissa arbeten är betydligt säkrare och det är något som man också får väga in. Samtidigt är trivseln väldigt viktig.

Önskar en fin lördagskväll nu!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Ni verkar ha superhärliga sommardagar nere i södern nu och jag gläds med dig och andra :D Din väninna var säkert väldigt nöjd med firandet med så mycket gott och trevligt.
Men vad trist att situationen på arbetet aldrig blir bättre. Jag minns hur glad du var när du fick jobbet och det gör det extra ledsamt att det inte fungerar som det ska. Kanske borde du försöka ha lite koll på arbetsmarknaden för man vet aldrig. Rätt som det är kan det dyka upp något som du är som klippt och skuren till. Du skulle ju helt klart få fina referenser.
Kram

ime said...

Znogge: ja vädret kan man verkligen inte klaga på.
Eftersom jag inte har så många år kvar till pension är ju t ex det här att ha en arbetsgivare som betalar till tjänstepension viktigt. Det är ju bra att vara anställd i en region. Men om jag varit yngre och haft fler år kvar hade jag kanske resonerat annorlunda.
Kram

ime said...

Ingrid: ja E var nöjd och glad idag och vi njöt förutom av god mat och glass av det underbara vädret.
Jo jag har lite koll på lediga tjänster, men har inte så stora förhoppningar, men man ska aldrig säga aldrig. Under har skett förr! A min tidigare arbetskamrat fick ju nytt jobb och hon är i min ålder.
Kram