Sunday, September 17, 2023

Spännande dagar


 Det har varit några spännande dagar i Stockholm med firande av Kungens 50 år på tronen. Det som jag tycker är mest spännande är att se alla fantastiska hästar som ingår i kortegen. Hästar är det vackraste djur som finns och det är fantastiskt att se hur tränade dom är inför detta.  De får inte bli rädda för något, igår var det lite oro och en häst stegrade sig och då sprider det sig gärna till, dom andra men det är skickliga ryttare också som kan lugna ner dom. Det är så mycket historia bakom när man tar fram gamla vagnar också, allt putsas och ska vara perfekt. Det är så spännande att tänka att det här har varit med så länge. Som bilen man fick använda igår över Skeppsholmsbron eftersom hästar är svåra att få över broar, det är en Daimler limousine från 50-talet som många celebriteter åkt i. Tror jag får planera in ett besök på Hovstallet någon gång när jag åker till Stockholm.

4 comments:

znogge said...

Visst är det imponerande att se dess hästar. Sedan är ingen kedja strakare än dess svagaste länk men ändå. Så duktiga ryttare det finns. Ett festligt firande har det varit i huvudstaden denna helg. Jag har sett lite på TV men långtifrån allt. Syster min är i Stockholm denna helg av annan anledning med passade på att slå två flugor i en smäll.

Önskar en fin söndagskväll nu!

Kram

ibod11 - Ingrid said...

Hästar är fantastiskt vackra och stiliga och visst blir man imponerad över hur mycket de klarar. I deras gener finns ett flyktbeteende så att de fixar de här miljöerna är verkligen starkt. De måste känna väldigt stor tillit till sina ryttare och tränare.
Kram

ime said...

Znogge: jag tycker även det är imponerande med hästarna som används inom polisen, där är det ju verkligen stökiga situationer.
Stockholm har visat sig från sin vackraste sida denna helg, vi har verkligen en fin huvudstad.
Kram och detsamma till dig!

ime said...

Ingrid: ja det är imponerande med hästarna och det måste vara ett fantastiskt roligt jobb de har som sköter och tränar dom. Likaså de som jobbar som ridande poliser eller jobbar med hundar, polis- eller sökhundar av olika slag. En gång på tåget över till Köpenhamn kom en narkotikahund som var under upplärning, då frågade personalen om det gick bra att hunden fick nosa lite, vem hade vågat säga nej? 😁
Kram