Sunday, August 11, 2024

Lite vemod


 Bild tagen på Haväng.

Lite vemodigt är det allt att sommaren börjar gå mot sitt slut och att en jobbvardag börjar igen. Det mörknar tidigare och vädret har varit lite sisådär i helgen, blåsigt och igår regnade det lite emellanåt. OS avslutas också idag.

Jag har förstått att det varit lite tufft på jobbet, varit en del sjukfrånvaro så det blir till att sätta tänderna i en hel del imorgon. En person har sagt upp sig och utan att vara elak kommer det inte att märkas så mycket, tyvärr tar nyrekrytering hos oss alltid väldigt lång tid, man vill ju gärna att vi ska vara fullt bemannade. Jag blir lite matt när jag tänker på jobbet. Redan nu längtar jag till helgen när jag är ledig igen.

8 comments:

Ingrid said...

Jag minns att det alltid kändes just precis så, vemodigt, att semestern och sommaren gick mot sitt slut. Lite jobbigt att du redan innan jobbstarten ska känna att du blir matt av att tänka på att sätta igång igen. Det verkar som om det alltid är något som sliter på er som jobbar där. Men jag hoppas att nyrekryteringen går lite snabbare den här gången och att de som anställs vill göra ett bra jobb,
Kram

ime said...

Jag brukar gilla sensommaren, men i år känner jag mest vemod.
Förmodligen känns det bättre imorgon när man väl kommit igång med jobbet, men du har rätt, det är slitigt.
Kram

Hannas krypin said...

Jag har jobbat fyra veckor efter min semester men just det där vemodet när vardagen drar igång på allvar kan jag verkligen relatera till. Visst kan det vara somriga och fina dagar ett tag till men känslan av höst kan jag inte slå ifrån mig.

ime said...

Ja hos mig har vädret inte varit så fint i helgen och då får man en vemodig känsla när man också ska gå och jobba imorgon. Men det kan bli fina sommarveckor fortfarande!

Znogge said...

Visst är det lite vemodigt när semestern är över och hösten närmar sig. Bara vetskapen om att vi går mot mörkare tider tycker jag kan vara tung. Sedan måste kännas frustrerande att veta att ni inte har tillräckligt god bemanning. Det tar verkligen på krafterna. Ibland känns det lite bättre när man väl kommit igång och jag hoppas det blir så för dig.
Kram

ime said...

Ja man får hoppas på mer sommar så man kan njuta av kvällar och helger.
Usch vilken första dag på jobbet, verkligen ingen mjukstart. Förutom att jag var vimsig med att komma igång med allt var det jättemycket att göra, puh...
Kram

Znogge said...

Då blev det verkligen en rejäl rivstart minst sagt. Jobbigt med en sådan dag. Hoppas du får en avkopplande kväll nu i alla fall.
Kram

ime said...

Jag kommer nog in i det men hade föredragit en mjukare start.
Kram