Saturday, August 24, 2024

Lördag

 Nu har jag avverkat två arbetsveckor och har nästan glömt hur det känns att ha semester. Jag stapplar upp när klockan ringer på morgonen helt förvirrad och släpar alla grejor fram och tillbaka,  har återgått till ryggsäck igen för att det är så tungt annars. Om jag av någon anledning känner på morgonen att jag behöver jobba hemifrån, tågen kanske är inställda, så måste jag ha tillgång till allt. Igår var det i alla fall skönt att det var fredag. Det är en festival här i staden med stora artister, som Zara Larsson och Thomas Stenström så det var mycket ungdomar på tåget och jag hörde musiken när jag skulle sova. När jag går hem för helgen kan jag känna ett styng av ensamhet när jag inte har något planerat. Men man kan inte göra saker varje helg. Det är även då en saknad kommer att jag har så långt att träffa Dante t ex. Att man aldrig spontant kan träffas utan det måste planeras med tågbiljetter och semesterledighet. Det är som det är. Jag saknar mina katter väldigt mycket. Varje gång jag träffar min granne som har två katter och som fick kattsand och -mat efter Tilda så frågar hon om jag inte skaffat någon ny katt och varje gång svarar jag att jag inte ska göra det. Men gud vad jag saknar att ha djur. Dom var ju min lilla familj.

5 comments:

Znogge said...

Jag förstår mer än väl att du saknar Dante och att ni inte bor närmre varandra. Jag ser ju själv vilken skillnad det är med döttrarna som bor nära och sonen som bor i Stockholm. Det där spontana finns inte utan det kräver en helt annan planering för att träffas men det är som det är. Du får kanske fundera på att flytta upp till Stockholm i stället. Du trivs ju bra i staden och har familjen där. Samtidigt så bor väl sonen här nere. Inte helt lätt.
Det blir ju inte att man hittar på något varje helg heller. Att djur är ett sällskap går inte att komma ifrån. Samtidigt så blir man bunden också och det vill du kanske inte vara.

Önskar en god lördag nu!
Kram

ime said...

Ja det är ju helt annorlunda om man kan träffas spontant och kanske kan vara behjälplig i vardagen. Det är svårt att flytta till Stockholm, hyrorna är på en annan nivå. Jag bor så bra där jag bor med hyfsad månadskostnad. Ibland tänker jag att kanske hamnar sonen också i Stockholm men han säger nej till det.
Jag vet att det är en väldig lycka och sällskap att ha djur, men det som stoppar mig är när de blir gamla eller sjuka, jag har så svårt att hantera det även om man vet att man inte kommer att få ha dom för evigt.
Kram

Znogge said...

Med tanke på prisbilden i Stockholm så är det inte helt enkelt att flytta dit. Att hitta hyreslägenheten är inte lätt heller. Vet ju vilka överpriser sonen betalade när han bodde i andra hand. Rena ockret så jag är glad för att de har köpt en bra lägenhet nu. Dessutom är de inte helt negativa till att flytta ner igen innan lilla E börjar skolan. Hur det blir med det får vi dock se så jag tar inte ut något i förskott.
Det är onekligen medaljens baksida ja...
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det är ofta saknade efter mina barn kommer till mig också så jag förstår helt och fullt hur du längtar efter att spontant bara komma förbi på ett litet besök eller efter att de tittar in till dig. Men har man barn på olika orter så blir det svårt. Man kan ju inte dela sig i två delar.
Ryggsäck är nog bra när du måste ta med dig datorn hem och tillbaka till jobbet. Tungt att släpa på men ändå bra att du kan arbeta hemifrån när det blir strul med tågen.
Kram

ime said...

Nej man kan inte dela på sig.
Vi fick fina väskor att bära datorn i men det blev alldeles för tungt för mig. Ryggsäck är bäst. Det är så mycket nan ska ta med sig och tillbaka varje dag, jag har tre par glasögon att släpa på och hörlurar, matlåda med mera.
Kram