Tuesday, August 06, 2024

Österlen





 Idag kom E och hämtade upp mig och vi körde till underbara Haväng på Österlen. Vi slog oss ner på en filt och drack kaffe och åt en macka, vi kom iväg tidigt så det var inte mycket folk på plats. För er som inte känner till Haväng är det alltså en stor äng som sen sluttar ner mot havet, en magisk plats innan Kivik, ljuset är speciellt där och har man tur kan det komma en skock får och springa förbi. Landskapet är som en hed och väldigt speciella blommor växer där. Där finns ett fornminne, en över 5000 år gammal grav från stenåldern.






Sen körde vi vidare till Simrishamn, strosade runt lite och åt en lunchbuffé på Börje Olssons skafferi, jättegott. Vi gick ytterligare promenad längs hamnen och det var helt vindstilla och knallblå himmel utan ett moln,  vilken dag och vilken tur jag haft med semestervädret. På hemvägen stannade vi till vid Yngsjö rökeri så jag fick köpa lite varmrökt lax.

5 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Tack vare dig så känner jag till Haväng och har promenerat där och njutit av allt fint. Du tipsade ju oss när vi var där i krokarna :D
Vilken fantastisk dag och fina foton blev det. Jag förstår att du njöt hela tiden :D
Kram

Znogge said...

Haväng är fantastiskt fint och nog är det något speciellt med ljuset. Vi var där igen i början av sommaren och då var det en del folk, bland annat ett bröllop. Vid ett annat tillfälle så var vi nästan ensamma och det var så rofyllt och fint. Underbara bilder från ert besök. Simrishamn är en fin sommarstad men tyvärr var det länge sedan vi var där nu. Vilken tur med vädret dessutom!

Önskar en fin onsdag nu!

Kram

ime said...

Ja jag minns att ni var på Haväng, visst är det ett underbart ställe och ännu härligare blir det nu på sensommaren. Det var helt vindstilla igår, knallblå himmel, nog den finaste dagen på hela sommaren.
Kram

ime said...

Jag uplever att Haväng är som vackrast i slutet av sommaren. Vi var där den 5 september när E fyllde 50, för 10 år sen. Det var en jättefin dag och vi var nästan ensamma, bara ett gäng får som sprang förbi. Vädret var helt fantastiskt igår.
Vet inte om detta svaret blir dubbelt, bloggen krånglar lite idag.
Önskar dig också en fin onsdag!
Kram

Znogge said...

Jag håller faktiskt med dig där. Första gången vi besökte Haväng var i början av september också och det var magiskt fint.
Kram