Thursday, August 08, 2024

Torsdag


 Jag har förnyat ganska mycket i mitt hem denna sommaren, inga stora grejor men ändå sånt som gör att det känns lite nytt och fint. Igår köpte jag den fina krukan på bild till 50% rabatt, den är från Miljögården. Förnyade min balkong med nya kuddar och solcellslampan. Ny pläd i vardagsrummet och ljusstake och ljus. Känner mig redo för hösten med mörkare kvällar även om jag helst har sommar ett bra tag till.

Igår mötte jag en fd arbetskamrat från tidningstiden, han är ganska mycket yngre än mig och jättetrevlig, jag har jobbat med så många trevliga människor. Vi pratade om tidningen såklart, han fick nytt jobb för ett tag sen och det var bra för väldigt många har försvunnit som han jobbat med. Finns knappt några kvar, ett helt gäng blev utköpta, han trodde de fått en årslön för att sluta, då är dom i min ålder. Det är ju lite svårt när man har 4-6 år kvar att jobba, lite för tidigt att ta pension, men tar man inte det kanske man blir helt uppsagd istället. Det är tråkigt att vara på en arbetsplats där det bara dras ner och man hela tiden väntar på att fler folk försvinner, han tyckte de 5 senaste åren varit hemska. När jag jobbade där var det tidningens guldålder, vi slog försäljningsrekord hela tiden. Tur man slutade i tid.

6 comments:

Ulrika said...

Vilken fin kruka, jag gillar miljögården!

Znogge said...

Det är detaljerna som gör det så genom att förnya vissa saker så känns plötsligt hemmet lite uppdaterat. Krukan är jättefin och perfekt att köpa den till halva priset dessutom.
Tidningsbranschen har det tufft och har haft det ett bra tag. Vår äldsta dotter är ju journalist och har fått gå i samband med när Sydsvenskan gjorde rejäla nedskärningar och när Allas förlag flyttade hela verksamheten till Stockholm. Nu jobbar hon som kommunikatör i stället vilket är betydligt säkrare men kanske inte det absoluta drömjobbet. Hon får i alla fall både skriva och redigera och är ansvarig för informationstidningen. I vissa lägen är det klokt att sluta i tid. Ju närmare man kommer pensionsåldern desto svårare att hitta något nytt tyvärr...

Kram och god torsdag!

ime said...

Tack 😊 Miljögården har fina grejor

ime said...

Ja jag tyckte krukan var jättefin.
Jaså din dotter har jobbat på Sydsvenskan, vi hade mycket samarbeten med dom ett tag när tidningen tillhörde Bonnierkoncernen. En hel del journalister har gått över till att bli kommunikatörer, en del kan sakna journalistiken om man jobbat med granskande och grävande reportage, andra trivs jättebra med komunikatörsjobb.
Kram

Ibod11 - Ingrid said...

Det behövs oftast inte så mycket förändring för att man ska känna att man har förnyat sitt hem. Det bästa är nog att man har kvar en hel del av det man alltid har trivts med också så att man har både det trygga och det nya. En väldigt fin kruka helt i min smak :D
Vad trist att en arbetsplats kan förändras så mycket på inte jättelång tid. Men när det gäller tidningar så är det inte så konstigt även om det är sorgligt. Vad bra att din fd kollega har hittat ett annat jobb som han förhoppningsvis trivs bra med.
Kram

ime said...

Ja visst är krukan fin!
Ja det är sorgligt att tidningar får dra ner så mycket, det är jätteviktigt att den granskande journalistiken finns kvar. Nu jobbade jag på marknadsavdelningen men det hänger ju ihop, pengarna vi drog in gjorde ju att man hade råd med det journalistiska.
Kram