Sunday, September 29, 2024

Härlig glad lördag



 Igår hade jag en rolig lördag. Vi är ju några från tidningstiden som brukar träffas, blir inte oftare än ca en gång om året. I hörde av sig för en tid sen om vi skulle vara med på en Smakrunda som anordnades i vår stad. Man går efter en karta till 8 olika matställen och äter. Vi hoppade på detta, tyvärr blev Å sjuk men vi andra tre började det hela halv tolv.  Vädret var bättre än under veckan, mestadels sol men även lite regnstänk och blåst, det är verkligen höst. Det blev en väldigt rolig eftermiddag. Alla restauranger ligger centralt och flera ställen har jag inte besökt innan. Goda smakportioner, vi började med en champinjonsoppa som nästan var det godaste av allt. Dryck fick man köpa på varje ställe. I och L tog ju vin, öl eller bubbel nästan varje gång men jag kan inte dricka så mycket alkohol, jag köpte en Klackabacken-öl när vi var på Grisen&Draken och ett halvt glas Prosecco på sista stället. Det kändes som tiden var ganska knapp, jag hann inte ens dricka halva ölen. På ett ställe var det god dessert. Det roligaste var såklart att träffas och prata och vi hann avhandla mycket. Vi har ju känt varandra i många år, jag och I i typ 40 år. Så vi hade mycket att prata om och skratta gjorde vi hela tiden. Sånt här behöver man verkligen. Så säger vi alltid att vi ska träffas snart igen och tyvärr dröjer det. Kanske får vi till ett tillfälle snart eftersom vi ska försöka träffa Å som fick förhinder igår.









4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Trevligt sätt att umgås och säkert ett bra koncept för restaurangerna i stan som vill locka kunder. Synd att en i gänget blev sjuk men ni andra hade ju en väldigt fin restaurangrunda tillsammans. Något liknande finns även här har jag sett och jag tror att det är en årlig företeelse. Hoppas att ni snart kommer till skott och träffas igen för ni verkar trivas tillsammans.

Znogge said...

Vilken härlig dag det blev och så mycket gott ni kunde njuta av. Även här har det varit ett liknande koncept och det är ett bra sätt för restaurangerna att visa upp sig. Sedan förstår jag att det trevligaste var att träffas för ni har verkligen känt varandra länge. Tråkigt med ett återbud men fint att ni blev tre i alla fall.

Önskar en fortsatt fin söndag!
Kram

ime said...

Ja det är ett bra sätt att lära känna matställen man inte varit på innan.
Jovisst trivs vi bra tillsammans, det är avkopplande att träffas för vi känner varandra väl.
Kram

ime said...

Jo det trevligaste var att träffas men det var också roligt att vandra runt, vi pratade så mycket så vi blev lite sena till varje ställe, men det gjorde inget.
Önskar dig detsamma!
Kram