Wednesday, September 11, 2024

Onsdag


 Jag jobbar och sliter. Släpar allt fram och tillbaka, min ryggsäck med dator, hörlurar och alla tre par glasögon, en tygkasse med matlåda, paraply och skor ibland som jag byter om till. Sen har jag en liten Mullberry-väska med nycklar, mobil, lite smink, kontokort, passerbricka till jobbet med mera. Den lilla väskan gick helt itu igår.  Tycker jag har otur med väskor. Men jag fick snabbt gå och köpa en ny väska igår. Det finns knappt väskaffärer längre, jag som jobbat i väskaffär tycker det är synd. Men jag hittade min nya väska i en skoaffär.

I morse ösregnade det, så mycket att trots att man har paraply så blir man blöt. Jag går fortfarande omkring i sommarmood. Men jag inser att jag måste skaffa en riktig regnkappa, jag har bara jackor och kappor som är opraktiska, så typiskt mig. Nu får man nog inse att hösten är nära och att man behöver vara lite mer praktiskt klädd.

Nu går ytterligare en vecka mot sitt slut och nästan halva september har gått och jag hänger inte med.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Oj, ja det var mycket som du måste släpa med dig fram och tillbaka om dagarna. Synd att din väska gick sönder men du hittade en fin ersättare. Hoppas du är nöjd med den. Jag förstår att det blev svårt att hänga med när det gick från högsommarvärme till höst på bara någon dag. En regnkappa är nog en bra investering. Jag är sällan finklädd eller klädd för att se representabel ut pga arbete så jag har regnjacka, regnbyxor och stövlar vid behov. Men det skulle jag nog inte vilja komma till en kontorsarbetsplats med :D Det duger bra ute i naturen men när jag är på hemmaplan håller jag mig mestadels hemma när det regnar.
Kram

Znogge said...

Det var en hel del som du släpar fram och tillbaka men jag kände igen det. Enklare dock om man kör bil. Otur att din Mullberryväska gick sönder men bra att du hittade en ny snabbt igen. Snygg dessutom!
En bra regnkappa är en god investering tycker jag. En sådan har man ofta nytta av tycker jag.
Visst känns det galet att vi snart närmar oss mitten av september. Nu är det dock höst här.
Önskar en god kväll nu!
Kram

ime said...

Jag ska se om jag kan få den lila väskan lagad men den jag köpte får duga så länge. Jag tycker det är svårt att växla om vid årstiderna, speciellt till höst. Men en riktig regnjacka måste jag skaffa. Man behöver vara klädd efter väder!
Kram

ime said...

Ja det är tröttsamt att bära allt jag gör. En del lämnar kvar datorn på jobbet men jag vill kunna jobba hemifrån om tågen krånglar t ex eller om jag är extremt trött på morgonen. Regnkappa känns nödvändigt, det är inte roligt att bli blöt inpå kroppen.
Idag när jag gick upp var det 4 grader!! Det blev höst över en dag känns det som.
Kram

Znogge said...

Oj, det var kallt! Här var i alla fall 11 grader. Datorn tog jag alltid med hem. Behövdes helt enkelt för att göra vissa saker. Skulle man bli sjuk så var det bra att ha den hemma.

Kram och god torsdag!

ime said...

Ja jag trodde knappt det var sant! Jag resonerar likadant. Även om det inte är så ofta det händer nu men jag hade mycket migränproblem ett tag, känner man sig då lite konstig på morgonen kan man jobba hemifrån och se om det går över.
Kram och detsamma till dig!