Wednesday, February 27, 2019

Onsdag

Igår kväll när jag gick hem från tåget vid ca kvart i tio på kvällen så såg jag två polisbilar utanför ett litet minilivs här på gatan bredvid jag bor. Kollade på lokaltidningens web när jag kom hem, jodå den hade varit utsatt för ett rån. Tre personer med kniv och pistol hade hälsat på. Det är andra gången dom råkar ut för det. Obehagligt och en mardröm för dom som jobbar där. Undrar hur jag hade reagerat om jag kommit förbi när det hände. Det händer mycket i vår lilla stad. Numera försöker jag komma ihåg att stoppa mobil och nycklar i fickorna istället för att ha dom i väskan. Skulle man råka illa ut kan jag i alla fall koma in i min lägenhet.
Igår läste jag att det var värmerekord för att vara februari månad. Vi hade 14 grader. Man blir lite varm för man är inte riktigt beredd. Även om man hoppas på tidig vår utan bakslag finns det en liten oro. Är det klimatförändringar som gör det? Det har inte blivit någon meteorologisk vinter i Skåne, det blev vår efter hösten. Jag vill verkligen inte ha en sommar som förra året.
Är ledig på fredag, får se om jag hittar på något, jobbar sen helgen.

4 comments:

znogge said...

Vilken obehaglig händelse att bli utsatt för ett väpnat rån och inte var det första gången heller. Det måste ge en enorm otrygghet och rädsla.

Här ska det bli 13 grader och inte mig emot men det känns ändå lite konstigt...

Kram

ime said...

Ja det finns dom som inte klarar att jobba med samma sak efter att ha blivit utsatt för rån. Bytet blev cigaretter....
Ja man vill njuta av våren, kanske blir det som förra året, snö och kyla till påsk.
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Jag tror att man aldrig blir riktigt samma person efter att ha blivit rånad. Rädslan sitter säkert kvar länge, kanske hela livet. I liknande situationer blir det nog svårt att hantera känslor och minnen från det man utsattes för.
Det känns som om våren är väldigt tidig i år. Men jag tror att jag fortfarande jämför med de jämtländska vårarna och då är det klart att det känns tidigt.
Kram

ime said...

Nej det är sant, en del kan inte återgå till samma jobb efter att de utsatts för ett rån.
Det blir nog tyvärr ett bakslag när det gäller våren, brukar alltid komma en omgång snö och kyla.
Kram