Friday, March 05, 2021

Jobbig vecka




 Det har varit en lite annorlunda vecka. Det brukar inte hända något i mitt liv men det har varit fullt upp. I måndags ringde dom från sjukhuset och hade tid för mig redan på tisdagen. Jag blev noga undersökt i mina ögon av en kvinnlig läkare som såg ut att vara typ 23 år. Hon hittade inget fel utan tror det har med min migrän att göra. Det var ju ändå skönt att det inte var någon ögonsjukdom. På onsdagen kollade jag blodtrycket igen som var lite lägre men fortfarande alldeles för högt. På torsdagen ringde läkaren och vi bestämde att jag ska ta prover på måndag för att bestämma vilken medicin jag ska ha. Han ville att jag skulle komma redan idag men jag skulle ju till veterinären och få katternas päls vidgjord. Jag lämnade dom i Bromölla och sen åkte jag till Ritz och fikade. När jag fikat klart ringer veterinären och säger att Zelda är en sjuk avmagrad katt som hon inte vågar söva. Veterinären började prata om njursvikt och fel på sköldkörteln och allt möjligt. Jag blev chockad, jag har inte alls märkt på något sätt att hon skulle vara sjuk. Hon är som vanligt, kelen, tokig i blötmat, säger till varenda dag att hon vill ha det, annars har dom alltid torrfoder framme. Visserligen blir mina katter 13 och 14 i år men dom är pigga. Så veterinären ville ta prover och det sa jag ja till.  Jag blev ju ledsen och trodde att Zelda var på väg att dö. En avmagrad gammal katt sa veterinären. Hon har alltid varit extremt liten, väger 2.5-2.7 kg. Efter ett tag ringer veterinären tillbaka och säger att alla prover var bra och att nu skulle hon sövas för att få pälsen fixad. När jag sen hämtat hem henne är hon hur pigg som helst. Jättekelen och springer omkring och äter för fullt.  Nu tycker jag faktiskt att den veterinären betedde sig konstigt. Hon sa nästan att katten var döende. Hon uttryckte sig väldigt plumpt. Tror faktiskt att jag inte åker dit mer. Ikväll är jag närmast utmattad. Jag vet att man inte får ha sina djur för evigt och jag tänker aldrig låta dom plågas.

10 comments:

Znogge said...

Så skönt att allt var bra med dina ögon i alla fall! Då kan du släppa det.
Men veterinären... Det var verkligen ett klumpigt sätt som hon uttryckte sig på. Visst, äldre djur och narkos är inte alltid en lyckad kombination men hennes ordval var allt annat än lämpligt. Jag hade definitivt valt en annan veterinär.

Kram och god kväll!

ime said...

Ja det kändes bra att inget konstigt hittades i mina ögon.
Nä den veterinären kändes inte alls ok. Att uttrycka sig som hon gjorde och sen visade alla prover bra värden gjorde ju inte att jag fick förtroende för henne.
Kram

Från Glam till Damm said...

Hej,
Vilken lättnad att det inte var något fel på ögonen, det måste kännas skönt. Men så jobbigt med katten. Våra djur är ju våra familjemedlemmar...Skönt att det inte var någon större fara.

Sölvesborg är så mysigt. Jag fikar alltid på Ritz när jag är där.

Kramen och ha det gott!

Anneli

ime said...

Hej Anneli!
Det kändes bra att det inte var något galet med ögonen.
Ja visst är det så att man fäster sig vid sina djur, man får påminna sig om att man bara har dom till låns, men man vill ju ha dom så länge som möjligt.
Ja Ritz är mitt favoritställe också!
Kram

Znogge said...

Jag förstår att ditt förtroende dalade. Vår veterinär konstaterade först att Miss E hade ett hjärtfel och sedan diabetes. Hon är 13 år i dag och hade varken det ena eller det andra. Numera vaccinerar vi bara där och går till en annan om det gäller något sjukdomsrelaterat.

Kram

ime said...

Men alltså jag fattar inte hur dom kan ta så fel? Tänk om det var en människa dom sa så till? Denna mottagningen går jag bara till när jag ska få pälsen fixad. Dom hade bra priser innan men nu ingår ju nästan alla veterinärer i kedjor och priserna har gått upp. Jag har en annan veterinär när det gäller sjukdomar
Kram

ibod11 - Ingrid said...

Det verkar ha varit fullt upp och många intryck. Skönt att du får hjälp av vården och förhoppningsvis kan de få dig att må bättre. Men vilken hemsk veterinär. Du borde ha fått en ursäkt för att du blev uppskrämd och kanske även kände dig anklagad. Jag skulle ha valt en annan veterinär för kommande besök. Men tack och lov var det inget fel på din kisse och det var ju det allra viktigaste.
Kram

ime said...

Ja med tanke på hur veterinären uttryckte sig så tycker jag att hon borde ha sagt något när alla prover visade sig vara bra. Nu är det inte dit jag åker för att söka vård utan bara pälsvård och det kanske inte blir det heller fortsättningsvis.
Kram

Annonym said...

Prova veterinärerna på kämpaslätten i Sölvesborg. Helt underbara. (Tror de var i Bromölla tidigare.) skönt att det inte var något med varken katterna eller dej.
Önskar dej en fortsatt fin helg. Lilian

ime said...

Tack för tipset!
Önskar dig också en fin helg!