Thursday, February 29, 2024

29 februari

 Mars imorgon och ljuset har återvänt. Det är nu ljust både när jag går till tåget halv sju på morgonen och när jag går hem vid halv sex. Ljuvligt. Idag köpte jag en glass på väg hem, inte för att det var varmt utan för att glassen såg så spännande ut,  en lemon curd-glass och den var jättegod. Fredag redan imorgon, tiden går onekligen fort. På jobbet brottas vi med svåra it-problem. Det är inget vi kan styra över men gissa vilka som får sitta och förklara och be om ursäkt till alla drabbade. Vi går hem helt dränerade. En av mina kollegor, en sjukresehandläggare meddelade att hon ska gå i pension i juni, hon blir 63 i år. Jag förstår verkligen dom som lämnar. Tänk att få äga sin tid och slippa vara beroende av krånglande it-system och tåg till och från jobbet varje dag.

6 comments:

Hannas krypin said...

Noterade ikväll att det är ljust efter halv sex nu. Hur underbart är inte det? Trist med it-system som krånglar. Kan tänka mig att det är ni som får skiten för det och inte de ansvariga.

Znogge said...

Visst är det skönt att det är ljust både morgnar och kvällar för visst känner man sig mycket piggare av det.
Det verkar vara många arbetsplatser som har allvarliga IT-problem nu och det är så klart bekymmersamt. Den nya tekniken är bra men när den inte fungerar så svajar det rejält. Kan tänka mig att fel personer får ta emot kritiken och det är tufft.
Jag har inte ångrat att jag gick i pension tidigare men visst när pensionen kommer känner jag att två år till hade gjort skillnad. Nu har vi så att vi klarar oss men det är så stor skillnad mot när vi båda två arbetade heltid.

Kram och god kväll!

ime said...

Hanna: ja det är så underbart att ljuset återkommit! Man bara njuter.
Krånglande it-system är väldigt påfrestande.

ime said...

Znogge: ja jag blir mycket piggare av ljusets återkomst.
Vi är utsatta för väldigt mycket attacker utifrån av våra it-system och man är nog inte konspiratoriskt lagd om man sammankopplar detta med en obehaglig granne i öst. Det är otäckt och vi är verkligen sårbara. Jag har börjat fundera på att ha tillgång till kontanter hemma, jag som inte betalat med kontanter på många år.
För mig som ensamförsörjare är det inte att tänka på att kunna gå i pension tidigare men jag förstår dom som gör det. Jag tror tålamodet tryter med allt som händer på jobbet när man blir äldre. Hade allt fungerat bra och man gick dit med lätta steg hade det nog känts annorlunda.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

Ljuset kommer tillbaka med en väldig fart och jag märker också stor skillnad. Glass låter väldigt gott men jag skulle föredra en vanlig vanilj eller kanske blåbär.
Det är många som har IT-problem och kanske blir det ännu värre ett tag nu när Ryssland ska ge igen för vårt Natointräde. Trist att ni som möter kunderna får stå till svars men jag hoppas att de flesta är förstående och snälla.
Kram

ime said...

Ja det är härligt med ljuset!
Tyvärr är många kunder av uppfattningen att vi är totalt värdelösa som är drabbade av it-problem. Ibland brukar vi skoja om att vi är skyldiga till all ondska i världen. Ukraina-kriget är vårt fel, inflationen också. Om vädret är dåligt är det säkert vårt fel med 😊 vi måste skoja annars skulle man bli knäpp i huvudet.
Kram