Saturday, February 03, 2024

Vårkänslor

 



Idag har jag varit i Sölvesborg, det blåser friskt men det är sol och blå himmel och faktiskt satt vi ute och fikade jag och E. Men det berodde mest på att det var så väldigt mycket folk inne på Ritz. De har lite möbler ute och där är lä och soligt så det gick alldeles utmärkt att sitta där och dricka kaffe och äta surdegsbulle och en Stella-bakelse. Fick riktiga vårkänslor. Sen gick vi som brukligt en runda på stan. Jag köpte ljus och en narciss som ska få aprikosfärgade blommor. Förresten blommar min fantastiska amaryllis som jag köpte för halva priset för ett tag sen. Den blev helt lagom lång. Jag fyndade ett par jeans också idag, ett par Dobber från mq på slutrea. Jag har bara riktigt slitna jeans som jag går i hemma men dessa kan jag ju jobba i. J kom till mig igår, han åkte till sin kompis idag som mist sin mamma. J och jag slog följe till Sölvesborg och A mötte oss på stationen så jag fick en chans att krama honom och beklaga förlusten. Begravning nästa vecka och kompisarna har lagt ihop till blommor, själva ceremonin ska bara vara för familjen.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Skönt att vårkänslorna börjar titta fram och att ni kunde sitta ute i lä och njuta av gofika och sol :D Jag gillar verkligen din vackra amaryllis med den alldeles lagom långa stjälken. Hoppas den blommar riktigt länge. Vad bra att du hittade ett par snygga jeans också.
Fint att du fick möjlighet att med en kram beklaga sorgen. Det var säkert uppskattat.
Kram

ime said...

Ja det kändes helt fantastiskt att kunna sitta ute i lä och fika och få lite sol på sig.
Visst är amaryllisen fin!
Det kändes bra att träffa A, men jag har svårt att förstå att hans mamma är borta.
Kram

Znogge said...

Vilken bra dag det blev och så mysigt med en tur till Sölvesborg. Att sedan kunna sitta ute och fika var verkligen inte det sämsta heller. Den där bakelsen/kakan tror jag bestämt att det stod mitt namn på också.
Din amaryllis är så fin i sin färg och dessutom helt lagom i storlek. De behöver inte bli högre än så tycker jag. Det kommer nya stänglar på våra så man får väl säga att det har varit tacksamma blommor.
Perfekt med ett par nya jeans på rea. Jag trivs inte jättebra i jeans men mina två par är av märket Dobber och de är hyfsat sköna i alla fall ;-)
Den kramen betydde säkert mycket skulle jag tro. Att mista en förälder är tungt och ju yngre man är desto tuffare.
Här blev det en härlig promenad längs med stranden och i trädgården såg jag att snödropparna blommar nu. Det är små och tidiga vårtecken men många bäckar små...

Önskar en fin lördagskväll!

Kram

ime said...

Det kändes fantastiskt skönt med solen i ansiktet och god fika!
Nu hoppas jag att amaryllisen blommar ett tag för den är verkligen vacker.
Jag går mest i jeans hemma, gillar när dom är slitna och lite säckiga, återstår att se om jag gillar att jobba i dom här. Men jag tycker det är fint med jeans och vit blus/skjorta.
Ja det kändes bra att få krama A och visa medkänsla.
Jag blev helt lycklig av att se dina snödroppar!
Kram och detsamma till dig