Wednesday, January 18, 2023

Onsdag

 Denna veckan blir det kontorsjobb hela veckan. Administratören har åkt på njursten så jag får ha den rollen. Det händer en del på jobbet med nya medarbetare och några slutar. Det är lite rörigt när nya ska utbildas och jag har inget emot att göra lite annat. Känner att mitt tålamod med jobbiga kunder är väldigt lågt just nu. Dom slipper jag när jag jobbar administrativt.

Fick veta att en f d arbetskamrat till mig från tidningstiden drabbats av hjärtinfarkt med ett par hjärtstopp, han är bara ett par år äldre än mig. Usch vad hemskt.

En sak som är konstig är att en tjej som börjat jobba hos oss, jag var med på hennes anställningsintervju och hade henne som lite upplärning i veckan plötsligt visade sig vara barnbarn till en annan fd arbetskamrat till mig. Jag jobbade med henne i många år och vi umgicks privat också, hon lever inte längre tyvärr. Den här tjejen tyckte också det var jättemärkligt att jag känt hennes farmor så väl. Hon stod sin farmor så nära och började gråta när jag berättade. Så märkligt allting.

4 comments:

Ingrid said...

Skönt att du kan slippa röran med nyanställda och kunder som är lite otrevliga och i stället ägna dig åt administrativa sysslor. Förhoppningsvis är det de mest störande medarbetarna som har slutat och i så fall kan det ju bli mycket bättre stämning så småningom.
Världen är liten och det var en märklig upptäckt ni gjorde. Kanske betydde det mest för den yngre tjejen eftersom hon var så nära sin farmor.
Kram

ime said...

Ja just nu är jag nöjd att slippa jobbiga kunder.
Tyvärr är det inte "rätt" personer som slutar. Men det kanske är positivt ändå att få in lite nytt.
Jag blev också berörd av att upptäcka vem hon var, jättemärklig känsla.
Kram

znogge said...

Då känns det väl skönt med administrativt arbete denna vecka så att du slipper jobbiga kunder. Hoppas att det är "rätt" medarbetare som slutat men många gånger är det tvärt om.

Världen är verkligen liten och så roligt att ni insåg er gemensamma beröringspunkt. Tyvärr kan allvarlig sjukdom komma hur snabbt som helst och även i lägre åldrar. Det gäller verkligen att leva här och nu.

Kram

ime said...

Ja det är inte helt fel med administrativt arbete denna veckan.
Tyvärr tappar vi bra medarbetare, nog ett resultat av hur utvecklingen blivit när det gäller arbetsmiljön.
Usch ja, hjärtinfarkt känns inte bra, vi är ju inte så unga längre. Man ska verkligen leva här och nu.
Kram