Sunday, January 01, 2023

Årets första dag

 


Årets första dag bjuder på blåst och 11 plusgrader. Jag har tagit bort alla julsaker och det är lika befriande varje år. Köpte rosa tulpaner igår och nu längtar jag efter vår. Vet att det är lite för tidigt men snart kommer man att märka av ljuset i alla fall. Vinter och mörker är inget för mig, märker det starkare för varje år.

Julklappen från jobbet valde jag ett krispigt vitt bäddset, ska vara fin bomull enligt tillverkaren. Jag har bäddat med det, blev som en fluffig hotellkänsla. Köpte mig en ny linnemorgonrock, vit den också. Min gamla var så väl använd så det var hål i den. Det får väl symbolisera mitt år, mera njutning och vackra sköna ting. Men så har det nog alltid varit för mig när jag tänker efter. Älskar levande ljus och blommor och goda doftljus med. Man får njuta av det man kan när det ser så illa ut i världen, annars står man inte ut.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Jag brukar vara snabb med att plocka undan julen men jag tror att du slår mig ganska rejält i år :D Men snart är allt borta här också. Snart märks det att det blir ljusare och även jag, som egentligen inte har något emot mörkret, tycker att det ska bli skönt. Jag vill kunna gå ut tidigt på morgnarna utan att det är mörkt. Du är värd alla njutning du kan få av sköna och vackra ting och annat som kan ge ditt liv glädje :D Det är helt rätt att vi måste se det fina i tillvaron för att orka med allt elände i världen.
God fortsättning och en rejäl kram :D

ime said...

Så här tidigt har jag nog aldrig tagit undan julen, men det var bara härligt.
Tack vad snäll du är, det är glädjerikt att kunna se det vackra i det lilla eller hur är det Ernst brukar uttrycka sig? Lite ljus och blommor så är jag glad 😊
God fortsättning till dig också!
Kram

Znogge said...

Här får julen stanna ett tag till. Inte för att vi har så mycket saker. Nog är det ändå en härlig känsla när första tulpanbuketten kommer in. Även om vi inte märker det än så finns vetskapen om att vi är på väg mot ljusare tider sakta men säkert.

Vilken trevlig julklapp och så mysigt med en ny morgonrock. Klart att vi ska unna oss lite flärd och njutning. Det behövs verkligen med tanke på hur världen ser ut. Guldkanten blir extra viktig då.

Kram och god fortsättning!

ime said...

Ja tulpaner är ett tecken på att vi går mot vår.
Vi har ett antal julklappar att välja på, mycket köksgrejer men det har man ju gott om redan. Förra året valde jag smycke och förrförra ett bäddset i linne.
Kram och god fortsättning till dig också!