Saturday, June 24, 2023

Midsommardagen

 God fortsättning på midsommarhelgen! Kan man säga så? Min midsommarafton blev väldigt lugn, J var här till strax efter lunch, sen drog han vidare till Blekinge. E hade frågat tidigare om jag ville komma till henne men på grund av min fot valde jag att stanna hemma. Jag gjorde Ernsts potatissallad och hade rostbiff till och sen jordgubbar med vispgrädde. Det var friidrott på tv och jag älskar ju att titta på friidrott. Vädret var lite molnigt och blåsigt, jag var lite på balkongen och då hörde jag någon som sa hej Marie. Det var min kusin G som var med sitt lilla barnbarn Sam, snart tre år, på lekplatsen som finns i parken vid min balkong. Hon och hennes man har köpt och renoverat en lägenhet nära där jag bor.  Vi stod och pratade en stund, lille Sam var så gullig, svarade så fint när jag pratade med honom trots att han inte känner mig. På kvällen kollade jag in Zlatan-filmen som var sevärd. Midsommar har aldrig betytt så mycket för mig, att man måste fira den på ett särskilt sätt. Jag tycker det är skönt att få välja själv. Jag tycker det är skönt att idag få vakna pigg, det är många som inte gör det. När det gäller foten gör jag framsteg,  jag går utan krycka hemma, försöker tänka på att sätta i hälen först och ta lika långa steg så att jag inte haltar så mycket. Sen är det svårare utomhus. Funderar på när jag ska ta mig tillbaka till jobbet, det är en bit att gå till tåget och jag går en hel del på jobbet med, ska jag till lunchrummet kan jag ta hissen men vi har ett långt hus så det är ganska långa avstånd. Det finns egentligen ingen anledning att gå tillbaka förrän jag är bättre. Det fungerar att jobba hemifrån. Får se om jag gör det hela denna veckan också.

6 comments:

Znogge said...

Förstår att du valde att stanna hemma med tanke på foten. Klokt att skynda långsamt och jobba hemifrån så länge det går.
Midsommar här är tradition så vi blev nöjda med vår afton. På kvällen såg vi samma film och jag tyckte den var sevärd. Min kollegas man hade Zlatan som elev i gymnasiet så man har hört ett och annat. En stor fotbollsspelare som gjort en enorm resa för att nå sina mål.

Kram och god midsommardag!

ime said...

Ja även om det känns lite ensamt att jobba hemifrån känns det onödigt att ge sig av och kämpa med krycka och väskor.
Det var en strulig uppväxt för Zlatan, tyckte pojken som spelade honom som liten var fantastisk. Zlatan gjorde ju dumma saker också men det var tragiskt att se hur han gick hungrig och ofta kände att han inte passade in. Tänk att behöva se en namninsamling från föräldrar att han skulle uteslutas från fotbollslaget.
Kram och detsamma till dig!

ibod11 - Ingrid said...

En lugn och skön midsommar är inte att förakta. Numera tycker jag att det är skönt att inte längre ha så aktiva midsommarfiranden som det var förr. Först i ungdomen och senare med barnen. Jag hade funderingar på att promenera förbi något firande men precis som för dig sätter foten hinder i vägen. Det gjorde absolut inget eftersom det först var regn och sedan 10 grader och blåsigt.
Vad skönt att foten blir bättre. Kanske kan du ta lärdom från mig och inte ha för bråttom att börja gå mer :D Kan du jobba hemifrån så är det nog bra att göra det ett tag till. Kanske går det väldigt fort med tillfrisknandet :D
Kram

ime said...

Det bästa är att få välja helt själv hur man vill fira.
Ortopedläkaren sa att jag skulle gå precis som vanligt, jag har ju inte gått som vanligt eftersom jag jobbar hemifrån, det längsta jag går är till bagaren på morgonen. Känns ändå som att det får bli hemarbete denna veckan också. Känns mest opraktiskt att dra iväg med krycka och väska med dator och allt annat man behöver ha med sig.
Kram

Hannas krypin said...

Ja det tycker jag att man kan säga. Vi firar inte heller på något särskilt sätt. Det blir som det blir. Vissa midsomrar har vi inte ens lagat till något extra gott.

ime said...

Men vad bra att vi är överens 😊 skönt att få välja helt och hållet själv hur/om man vill fira.