Saturday, March 09, 2024

Internationella kvinnodagen

 Igår på internationella kvinnodagen hade M, min väninna som är hemma från Nya Zeeland  dragit ihop ett gäng kvinnor. Det var två från vår gymnasieklass och tre från hennes hemort, där jag kände en av dom tidigare. Vi träffades på en restaurang här i stan och vilken kväll vi fick! Jag tror våra skratt fortfarande ekar. Det var så roligt.  Vi åt gott och pratade såklart mycket minnen, många galenskaper har vi varit med om. Sen är det intressant så olika saker vi minns, några pratade om vad lärare sagt till oss som jag absolut inte minns.  M ville att vi skulle gå laget runt och berätta hur vi kände henne. Jag fick såklart berätta att J har henne att delvis tacka för att han hamnade i Japan. Hon bodde ju där ett tag och skickade japanska tecken till honom.  Hon var ju också och hälsade på honom i Japan. En kväll att minnas länge. En av tjejerna såg exakt ut som när vi gick på gymnasiet, långt blont hår.  

Idag har jag varit hos optikern, min syn har försämrats. Sen är det så svårt att välja båge, jag måste ha med såna små kuddar vid näsan, men jag tror jag hittade ett par jag vill ha. Jag ska ha nya solglasögon också. Det här går på en hel förmögenhet men jag måste ju ha nya.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Vad roligt att ni kunde träffas och en sådan kväll kan man leva länge på. Underbara minnen behöver vi och skratta behöver vi också. Jag är glad för din skull att det blev så lyckat :D
Det är jättedyrt med glasögon men det är ju ett måste och då får man prioritera det. Hoppas du kommer att trivas med dina nya bågar.
Kram

ime said...

Ja det blev verkligen en lyckad kväll, vi har haft lite sms-kontakt idag och vi fnissar även idag åt allt galet vi avhandlade igår.
Ja det är en rejäl slant man behöver ut med när nya glasögon ska införskaffas. Sen ska man ha dom länge, hoppas inte synen försämras nu på länge.
Kram

Znogge said...

Vilken härlig och glad kväll det blev och vilket trevligt initiativ. Att skratta gott mår vi bra av och en sådan kväll lever man på länge.

Glasögon är tyvärr ett väldigt dyrt kapitel men det är ju en nödvändighet och inget man kan kompromissa med. Husse behöver också byta så där ryker en slant. Hoppas att du kommer att trivas med dina nya bågar.

Kram och god söndag!

ime said...

Ja det var en mycket trevlig kväll och tack vare min väninna som bor på Nya Zeeland som tog tag i det hela.
Jag tog foto på mig själv med dom olika bågarna, mina barn och E har fått lämna omdöme och vi tyckte lika. Solglasögon tog jag ett par riktigt maffiga 😊 det är viktigt att se bra. Sen tyckte optikern absolut att jag ska ha terminalglasögon, de betalar ju jobbet, men jag vet inte. Då ska jag hålla reda på tre olika glasögon, för solglasögon använder jag så fort solen tittar fram. Man kan förstås ha terminalglasögonen liggande på jobbet. Jag får fundera.
Kram