Sunday, March 10, 2024

Söndag

 


Jag hade lovat min kusin att leta efter foton på min mormor, som är hennes farmor, och skicka dem till henne för hon har inga foton alls. Jag tittade i min mammas gamla album och hittade något enstaka foto. Av någon anledning är hon inte med på så många foton, min morfar som dog innan jag föddes är med på desto fler. Han står oftast och håller i någon häst och ser så stolt ut. Det var nog så att min mormor jobbade ganska hårt på gården, det var ju hennes föräldragård dom tog över. När jag skickat fotona till I svarade hon att det var just idag som hennes pappa, min morbror, somnade in för 13 år sen. Han var ju med på ett foto jag skickade, så konstigt att det blev just idag jag gjorde det. Tyckte det var känslosamt också att se foton på min mamma, hon är så glad på alla foton. Hon var nästan alltid glad.

Nu är det snart mitten på mars månad, läskigt så fort veckorna springer iväg. Det är ljust ute men så isande kallt det är. En hel arbetsvecka väntar.

4 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Det var nog roligt även för dig att hitta bilderna och få fram alla fina minnen :D Fint att du kunde ge henne bilderna. De kanske kom på rätt dag också.
Kram

ime said...

Ja det är roligt att titta på gamla foton när ens föräldrar var unga. Min lilla mormor också som jag var så väldigt glad i.
Kram

znogge said...

Bilder på äldre släktingar är en skatt. Ibland blir det vemodigt att se man oftast tycker jag att det är en skatt. I min släkt har det funnits flera fotografer så vi har bilder från 1800-talet och framåt. Bland det finaste är en film från BB när min mamma föddes 1933.
Kram

ime said...

Åh vad spännande att ni har bilder så långt tillbaka och film dessutom! Jag har dåligt med bilder, har knappt några alls från min egen barndom.
Kram