Tuesday, March 12, 2024

Tågdrama

 Jag hade lite migränkänning igår, tog medicin på kvällen, jag slapp nåt riktigt anfall tack och lov, men jag får sån värk av migränmedicinen, alla leder i kroppen gör ont så jag bestämde mig för att vara hemma idag. Bara vila och ta det lugnt. 

Var med om något obehagligt igår. Jag tog ett tidigare tåg, tänkte hinna inom optikern och lägga beställningen på glasögonen. När vi närmade oss min hemstad stannade tåget ett tag. Vi fick veta att det fanns obehöriga i spåret. Så småningom började tåget rulla jättesakta. När vi var kanske 1 minut från plattformen tvärstannade tåget och eftersom jag satt längst fram så såg jag och hörde allt. En ur personalen tog snabbt på sig en väst och skulle gå ur tåget. Tågföraren var en ung tjej som började skrika till någon typ av ledningscentral "stoppa all tågtrafik, människor i spåret" all personal verkade jättestressad, fler av personalen tog västar på sig och gick ut. Man kunde se en människa halvligga utanför spåret. Sen började en tjej i min kupé gråta jättehögt, några medpassagerare försökte ta hand om henne. Sen började man ropa i högtalarna om det fanns läkare eller annan sjukvårdspersonal ombord. Tror det gällde att man behövde hjälp med personen utanför tåget men även tjejen i min kupé för det kom in en som var sjuksköterska. Så småningom kom polis först och sen räddningstjänst. Man tog in personen i tåget. Tjejen i min kupé hörde jag säga att hennes syster hade hoppat framför ett tåg för två år sen. Polis kom in i vår kupé och dom skulle se till att tjejen fick gå av först. Så efter en dryg timme tror jag rullade tåget in till perrongen. Man kan ju bara sitta och vänta men jag blev ganska berörd av tjejen som blev så hemskt ledsen, vad hemskt för henne. Människan som fanns utanför tåget har jag ingen aning om varför hen befann sig där. Det ställer ju till mycket när all tågtrafik stoppas, väldigt många människor drabbas. Jobbigt också för all personal som får uppleva detta men som tur var blev ingen person påkörd denna gången.

6 comments:

ibod11 - Ingrid said...

Fy, jag ryser när jag ser din berättelse framför mig. Stackars tjej som blev så påverkad men det var ju inte alls konstigt. Jag blir också en liten aning arg på folk som befinner sig på spåret utan anledning. Nu vet vi ju inte vad som hade hänt men det är som du skriver många som blir påverkade. Jag ser det också ur lokförarens perspektiv. Min son har råkat ut för en kvinna som ville ta sitt liv och det var inte en trevlig upplevelse. Men han fick massor av stöd och hjälp. Men hur många sådana upplevelser klarar man och kan fortsätta jobba? Nu gick jag igång lite men det väcker en del tankar.
Hoppas att du mår bra efter den här upplevelsen. Det kan komma reaktioner flera dagar efteråt.
Kram

ime said...

Man vet inte riktigt anledningen till varför personen befann sig vid spåret, när man hör obehöriga i spåret tror man att det är folk som tar genvägar. Jag hörde att i snitt råkar alla tunnelbaneförare ut för att köra på en människa. Det är såklart jättehemskt för förarna. Bra att de får stöd och hjälp.
Jag har tänkt ganska mycket på det som hände.
Kram

Hannas krypin said...

Men fy vad obehagligt. Vilket trauma för tjejen som säkerligen blev påmind om jobbiga minnen. Skönt att det ändå verkade gå bra den här gången.

ime said...

Ja det var obehagligt och värst för tjejen som mist sin syster.

Znogge said...

Men oj, vilken obehaglig upplevelse för er alla och en väldigt jobbig påminnelse för tjejen. Förstår att det väckte väldigt obehagliga minnen för henne. Det är ju väldigt obehagligt när människor befinner sig på spåret för man befarar det värsta. Är ju direkt livsfarligt dessutom att uppehålla sig där. Så hemskt dessutom att köra på en annan människa. Kan tänka mig att resan tog på allas krafter.

Kram

ime said...

Ja det var obehagligt alltihop. Så konstigt också att befinna sig så nära stationen, men få sitta kvar och bara vänta. Väldigt många människor blir drabbade men såklart värst för tjejen och personalen på tåget. De tackade alla i högtalaren för all