Wednesday, March 27, 2024

Läget

 Det har varit ett antal tuffa dagar, det har känts så hårt att låta min lilla Tilda få somna in. Förnuftsmässigt förstår jag att en raskatt som är på sitt sextonde år är en gammal dam men det känns så konstigt att det är tomt här hemma nu. Jag har haft fyra perserkatter sammmanlagt så det har alltid funnits katter kvar utom nu. Nu fick allt städas bort, matskål och låda. Det finns fortfarande lite pälstussar kvar på min tvättkorg som jag har jämte sängen där hon alltid sov. Hon visste när det var dags att sova och gick och la sig där när jag gick till badrummet på kvällen. Hon var en så väldigt speciell kärleksfull katt. Saknaden är stor och kommer att vara så ett tag till.

Imorgon åker jag till Stockholm. Om allt går som planerat. Jag tog ett par extra semesterdagar denna veckan, jobbade i måndags men det kändes som luften gått ur mig fullständigt. Det har varit skönt att få sova lite längre och bara få andas lite.

9 comments:

Från Glam till Damm said...

Hej Marie,
Jag tänker på dig och jag förstår att sorgen är så svår att den känns fysiskt. Man får som ett tomt värkande hål i bröstet och det kan bli svårt att andas ibland. Det finns ju inget mer kärleksfullt och lojalt än en älskad katt eller hund. Så kloka och fina varelser. Det är ok att gråta och att inte skynda på sorgen. Jag har mina stunder varje dag då tårarna kommer. Jag har inte kunnat plocka bort skålarna ännu men det andra har jag plockat bort. Men ikväll när jag dammsög så hittade jag lite hundhår på mattorna och det kändes ledsamt att dammsuga bort. Men min dotter Bella säger att det tar 10 år för djurhår att helt försvinna från en bostad, så ja, då klarar vi oss, eller hur.

Varmaste kramar och tankar till dig.

Anneli

P.S. Jag skall absolut söka upp dit gamla hus nästa gång jag är i Sölvesborg. Jag tänkte faktiskt tanken n när jag var där: Undra var Marie bodde? Så många fina hus där.

Från Glam till Damm said...

P.S.

Jag glömda att skriva att det blir så bra får dig att få komma iväg till Stockholm en sväng. Man behöver lite miljöombyte i sorgen. Att vistas hemma i tomheten är bara svårt. Jag önskar dig en trevlig resa och en riktigt fin vistelse i Stockholm.
Kram,
Anneli

ime said...

Hej Anneli!
Ja du beskriver det så bra, som ett tomt värkande hål i bröstet. Djur är det bästa som finns. Jag tittar hela tiden efter henne, hjärnan kan inte ta in att hon är borta. Min lilla Tilda.
Ja jag tror också det blir bra med några dagar i Stockholm. Tack för ditt stöd ❤
Kram

Ulrika said...

Jag beklagar sorgen, fy så tomt det blir utan våra pälsklingar!

ibod11 - Ingrid said...

Det spelar oftast inte någon roll att förnuftet försöker vara sakligt och resonerar klokt när det är känslorna som styr. Men balansen mellan känslor och förnuft jämnar ut sig så småningom, även om det måste få ta lite tid innan du är där. Det är bra att du får något trevligt att tänka på och uppleva under din tripp till Stockholm. Det är bra att distrahera sig från det tråkiga och jobbiga ett tag. Hoppas du får både ett fint väder och supertrevliga dagar med dina nära och kära :D
Kram

znogge said...

Även om du inser att det var en hög ålder för en raskatt så blir det ändå en stor tomhet och saknad när man förlorar en fyrbent vän. Det tar sin tid att anpassa sig till det och det får det göra.
Hoppas att du har njutbara dagar i Stockholm i alla fall men det är jag säker på att du har.

Kram och god påskdag!

ime said...

Ulrika: tack för ditt stöd. Det är förfärligt när ett djur ska få somna in, verkligen nackdelen med att ha djur.

ime said...

Ingrid: det är helt sant som du säger. Så småningom kommer känslan av tacksamhet alla år man haft ta över den här känslan av tomhet. Det har varit härliga dagar i Stockholm men konstig känsla när man kommer hem till ett tomt hem.
Kram

ime said...

Znogge: ja det är verkligen en stor tomhet, tänk så liten plats en katt tar men så stor plats i ens hjärta och hem.
Jag har haft mycket njutbara dagar i Stockholm. Det verkar ni också ha!
Kram