Saturday, May 18, 2024

Lördag

 



Vilket väder! Gick några ärenden på stan, tog bara på mig en klänning och sandaler, helt ljuvligt. Jag fixade mina naglar, klackade om ett par skor, hämtade mina terminalglasögon. Återstår att se om det blir bättre för mig när jag jobbar vid datorn. Nu ska jag hålla reda på tre par glasögon för vid denna tiden har jag mina progressiva solglasögon varje gång jag är ute. Sen köpte jag lite blommor till min stora kruka. Penseerna var fortfarande ganska fina men inom någon vecka hade dom nog blivit tråkiga.  Jag köpte en Apple blossom  pelargon, den har rosenknoppsliknande blommor i grönvitt och rosa som påminner om fyllda äppleblommor, den satte jag med en rosa dahlia och en margerit. Nu är min balkong välfylld med blommor.

Jag ska börja jobba en och ibland två dagar i veckan 9.30-18. Ska försöka ta alla dom dagarna hemifrån, så långt det går. Det blir ju lite sovmorgon, jag har så svårt att komma upp halv sex på morgnarna. Det har varit väldigt mycket tågstrul senaste tiden också, nästan varje dag. Man går upp tidigt, sen när man ska hem så fungerar inte tågtrafiken. Jag slutar halv fem och det tar ca 20 minuter med tåg, ändå är det inte ovanligt att jag inte är hemma förrän vid 18. Jag blir helt utmattad av det här. En arbetskamrat till mig slutar på måndag, hon har valt att gå i tidigare pension, hon blir 63 i år. Jag blir lite avundsjuk på de som har ekonomiska möjligheter att sluta i förtid. 

6 comments:

znogge said...

Ja, vilket härligt väder de är och i dag har vi rena sommarvärmen här med ljumma vindar.
Vilken bra lördag det blev och du fick fixat lite smått och gott. Hoppas att du blir nöjd med dina terminalglasögon. Jag tycker mina är jättebra.
Så skönt att kunna jobba hemifrån och skönt dessutom att börja lite senare. En timme på morgonen gör stor skillnad tycker jag.

Önskar en fortsatt fin lördag!

Kram

ime said...

Ja vi får se hur det går med terminalglasögonen, jag märker att jag inte ser så bra vid datorn så jag hoppas det ska funka med dessa glasögonen.
Vädret känns som högsommar, det är så varmt på min balkong att jag får gå in en stund.
Kram och detsamma till dig!

Channal said...

Hej! Apple blossom är så fin! Mysigt att få göra det fint på balkongen. Nya naglar har jag också fixat och visst är det skönt att bara gå ut i en klänning och sandaler. Vill stoppa tiden nu när det är som vackrast.

KRAM Anna

ime said...

Ja jag är glad att jag har en balkong att ha massa blommor på och njuta av! Håller med om att man vill hejda tiden lite nu när det är så vackert.
Kram

Ibod11 - Ingrid said...

Sommaren verkar vara här nu och då vill man njuta så mycket man kan. Nu är det säkert väldigt fint på din balkong. Jag hoppas terminalglasögonen fungerar bra och jag hoppas också att du kan få jobba hemifrån de dagar du börjar lite senare.
Kram

ime said...

Ja nu har vi sommar och jag njuter för fullt! Terminalglasögonen funkar jättebra, nu fattar jag knappt hur jag kunde jobba utan.
Kram