Wednesday, May 08, 2024

Onsdag


Nu blommar syrenerna!

 Jag har tagit en semesterdag idag och på fredag och det innebär att att jag blir ledig nästan en vecka. Ska försöka koppla av. I förmiddags var jag på en aromamassage, det är ju en ren avslappningsmassage med essentiella oljor. Nästa gång tar jag en riktig massage, jag känner att jag behöver en massage som går mer på djupet. Det här är ju något jag får som friskvård från jobbet. 

Igår hade jag en handläggare som är nyanställd som medlyssnade. Jag har bara sett henne i ögonvrån och hon har heltäckande klädsel och slöja. Det jag ska skriva nu har inget med rasism eller främlingsfientlighet att göra. Alla som känner mig vet att jag absolut inte sympatiserar med sd. Men det var en kvinna med svenskt ursprung upptäckte jag, svenskt namn och pratade perfekt svenska. Men som är gift med en muslimsk man. Alla får ju välja själva hur dom vill leva. Men med tanke på hur långt vi ändå kommit i vårt land med frihet och självständighet för kvinnor blir jag beklämd av detta.  Vår frihet som kvinnor är inget vi kan ta för givet och ingen vill väl tillbaka till ett samhälle där kvinnor räknas som underställda en man. Jag vet ju inget om den här kvinnans bakgrund, hon har kanske varit muslim innan och täckt sin kropp men jag har lite svårt att tro det. En sak kan jag konstatera, vi får aldrig slå oss till ro utan fortsätta kämpa för jämlikhet.

6 comments:

Znogge said...

Jag förstår precis hur du menar och dina tankar har inte ett dugg med rasism att göra. Jag hade också blivit mycket beklämd i samma situation. Vi har kommit betydligt längre i vårt land och jag tycker det är skrämmande om religionen genom männen gör att vi backar tillbaka i tiden. Det ska inte hända. Därför blir jag bara irriterad när man till exempel föreslår separata badtider för kvinnor. Det cementerar bara något som ett modernt och jämlikt Sverige inte ska stå för.

Så skönt att du har lite extra ledighet nu och kan unna dig lite guldkant på tillvaron. Nu hoppas vi bara på fint väder när ganska så många har lite extra ledighet.

Kram

ime said...

Vad skönt att vi har samma åsikt. Vi ska inte gå bakåt i tiden och acceptera sånt vi för länge sen lämnat. Separata badtider är galet. Min J brukar säga att man får ta seden dit man kommer, när han flyttade till Japan gjorde han just det, han krävde inte att japanerna skulle anpassa sig till honom.
Ja det är härligt med ledighet, jag tog en extra promenad och knyckte lite syrener som nu doftar gott i mitt hem.
Kram

Hannas krypin said...

Jag förstår också vad du menar. Det jamsas med för mycket och man låter vissa kulturer få för mycket makt. Det är farligt, vi ska verkligen inte gå tillbaka. Sverige har kommit långt i jämställdhet i jämförelse och att ge vika vore att backa bandet och gå bakåt i utvecklingen.

ime said...

Vad bra att du håller med, det har varit svårt att prata om sånt här. Man kan bli anklagad för rasism men det är det inte. Det handlar om att vi står upp för oss själva.

ibod11 - Ingrid said...

Skönt med lediga dagar och massage och det är en härlig tid när syrenerna blommar :D
Visst funderar man mycket på hur det kan komma sig att någon hamnar i den situation du beskriver. Det är svårt att förstå och jag tänker precis som du på hur synd det är om det vi kämpat för tar ett steg tillbaka.
Egentligen bryr jag mig inte så mycket om enskilda personer och deras val men i det stora är det synd om den tillbakagången sker.
Kram

ime said...

Ja det är synd om det sker en tillbakagång. Som sagt, alla får välja hur de vill leva men det känns så märkligt att en kvinna med svenskt ursprung väljer att täcka sig i Sverige. Man funderar på om det är av egen vilja eller för att tillfredsställa någon annans vilja.
Kram